Ukida se Pravni fakultet u Bijelom Polju, studenti ogorčeni

Pravni faklutet u Bijelom Polju je imao dovoljno upisa, ali je dekanica Spaić kazala da je to skupa igračka

Peticija sa potpisima 600 studenata sa sjevera Crne Gore nedavno je dostavljena Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, sa apelom da se ne ukida Pravni faklutet u Bijelom Polju.

Podsjetimo, nedavno je Pravni faklutet Univerziteta Crne Gore iz Podgorice predložio da se ukine Pravni faklutet u Bijelom Polju, a studenti se bune jer bi to, kako tvrde, uslovilo, masovni odlazak mladih sa sjevera Crne Gore.

Jedna od potpisnica i organizatora peticije da se ne zatvara Pravni faklutet u Bijelom Polju Amina Šabanović je kazala, da su pored Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, peticiju dostavili i predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću, Pravnom faklutetu i profesorici Aniti Spaić.
Kako je navela Šabanović, od njih su tražili da prime predstavnike studenata sa sjevera Crne Gore.

  • Niko do sada nije niti nas pozvao, niti primio, sem što smo dobili obavještenje iz Skupštine Crne Gore, da su obaviješteni sa našim zahtjevom  – kazala je ona.

Šabanovićka navodi, da je Pravni faklutet u Bijelom Polju imao dovoljno upisa, ali je Spaić kazala da je to skupa igračka.

  • „Razgovarali smo sa mnogim mladim ljudima u Bijelom Polju koji su planirali da upišu Pravni faklutet u Bijelom Polju i veliki broj njih je bio zainteresovan da to uradi odmah po završenoj maturi i svi su bili iz Bijelog Polja i drugih opština sa sjevera Crne Gore. Ali, nažalost, nikoga to u Podgorici ne interesuje, na šta ukazuje i to da nas čak nisu ni pozvali da nas saslučaju“ priča je Šabanović.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je