UKRADENE TRI SUZE, SIMBOLI TEŠKE TRAGEDIJE

Zasad nepoznati počinioci ukrali su tri suze sa spomenika stradalim u najvećoj željezničkoj tragediji u Crnoj Gori, koja se dogodila na Bioču 2006. godine, u kojoj je poginulo 47 putnika među kojima je bilo i djece, a povrijeđeno više od 220 lica. Na fotografijama dostavljenim „Danu“ vidi se oskrnavljeno obilježje stradalima sa kojeg su nestale tri suze koje na ovom spomeniku imaju posebnu simboliku.

„Poslednjih nekoliko mjeseci spomen-park žrtvama nesreće Bioče 2006. je na meti onih koji svojim činjenjem pokušavaju da ga pretvore u parking prostor ili da iskopovanjem i betoniranjem čitav zeleni prostor na brutalan i neprimjeren način devastiraju narušavajući u značajnoj mjeri izgled i namjenu parka“ saopštio je Goran Rika Vojinović, predsjednik Upravnog odbora NVO „Voz neprebola Bioče 2006“, koji je u ovoj velikoj nesreći izgubio sina Nikolu.

On se pita na koji tek način opisati skrnavljenje spomenika sa kojeg su proteklog vikenda ukradene tri suze, koje ne samo da imaju simboliku opisivanja tragedije, već predstavljaju i osjećanja svih onih koji su na bilo koji način vezani za nesreću na Bioču 2006. godine.

„Teško je opisati vandalski čin koji je u velikoj mjeri oskrnavio NAŠU SVETINJU, a još teže je razumjeti one koji su to uradili jer smo sigurni da počinioci znaju da tri suze nemaju cijenu za nas a njihova finansijska korist u odnosu na to je zaista mala“ kaže Vojinović.

Dodaje da je NVO o ovom vandalskom činu odmah obavijestila Upravu policije, čiji pripadnici su obavili uviđaj na licu mjesta i preduzimaju sve aktivnosti da se ovaj vandalizam što prije rasvijetli.

„Na ovom mjestu postoje i kamere, a blizu i benzinska pumpa. Očekujemo da ovaj slučaj bude brzo rasvijetljen“ nada se Vojinović.

Dodaje da su NVO i Željeznica Crne Gore preduzeli niz radnji i postupaka, zajedno sa Upravom policije, kako bi se zaustavilo dalje skrnavljenje, devastacija i uzurpiranje prostora u spomen-parku na Bioču.

„Od Uprave policije i nadležnih državnih službi očekujemo brzu i efikasnu istragu o ovom slučaju“ poručio je Vojinović.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su nakon saznanja o ovom događaju i preduzeli neophodne mjere na rasvjetljavanju i pronalaženju vinovnika.

Izvor: Dan

Povezane vijesti

Đoković u finalu Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa pobjedivši Karlosa Alkarasa u setovima sa 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1). Meč godine, „blokbaster meč“,