ULAZAK U CRNU GORU UZ JEDAN USLOV IZ KOVID POTVRDE

Vlada je usvojila nove mjere u borbi protiv koronavirusa, koje stupaju 11. septembra i važe do 24. septembra.

U okviru nacionalne digitalne kovid potvrde više se neće prihvatati status djelimične vakcinacije.

Svadbama i ostalim privatnim proslavama, kao i sportskim događajima u zatvorenom, moguće je da prisustvuje do 100 ljudi. Uslov je da prisutni ispunjavaju jedan od uslova iz digitalne kovid potvrde.

„Broj prisutnih ovakvim događajima na terasama i baštama ugostiteljskih objekata nije ograničen, ali svi gosti i zaposleni moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova“.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da novim mjerama neće biti uveden policijski čas, već da daju prednost imunizaciji.

Borovinić Bojović kazala je da do nikakvih izmjena mjera ne bi ni dolazilo da su se one koje su trenutno na snazi poštovale.

Ona je rekla da novim mjerama neće biti uveden policijski čas, već da daju prednost imunizaciji.

Ulazak u diskoteke i noćne klubove omogućava se samo prisutnima koji posjeduju jedan od uslova iz nacionalne kovid potvrde, a broj prisutnih ograničava se do 100.

Ulazak u tržne centre takođe se omogućava samo onima koji posjeduju jedan od uslova iz nacionalne digitalne kovid potvrde.

Od utorka, 14. septembra, ulazak u Crnu Goru omogućava se samo ako državljani Crne Gore i stranci ispunjavaju jedan od uslova:

  • da je prošlo 14 dana od revakcinacije za vakcine koje se daju u dvije doze ili jednoj dozi
  • da osoba posjeduje negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata
  • ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana
  • da osoba posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

„Državljani Crne Gore i stranci sa prijavljenim boravkom koji ne ispunjavaju nijedan od uslova upućuju se u izolaciju koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog dana od prelaska granice“, kazala je ministarka.

U Crnu Goru bezuslovno ulaze samo osobe mlađe od 18 godina.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne