Umalo tuča u Skupštini Srbije: Naprednjaci u fizičkom obračunu sa opozicijom

„Ne ultimatumu, ne kapitulaciji“ – to mi vi kažete koji ste pustili iz pritvora 1.800 albanskih terorista, to mi vi kažete koji ste ćutali kao zaliveni 2004. kada su nam spaljivali crkve i ubijali narod, odgovorio je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je danas poslanicima francusko-njemački predlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, a tokom njegovog obraćanja u Skupštini dio opozicije je razvio transparente na kojima je pisalo „Vučiću, izdao si Kosovo“, „Ne ultimatumu, ne kapitulaciji“, transparent sa slikom Olivera Ivanovića sa porukom „Odgovaraćete“, prenosi N1.

U jednom trenutku umalo je došlo  do tuče između poslanika vlasti i opozicije ispred stola predsjednika Aleksandra Vučića kada su se najprije verbalno obračunali poslanici vlasti i opozicije, prenosi Nova.rs. Teške riječi eskalirale su gotovo u haos kada su poslanici opozicije krenuli da reklamiraju povredu poslovnika i krenuli sa njima do stola predsjedavajućeg.

Vučić skoz izgubio živce posle povika: „Izdaja, izdaja“

Nakon obraćanja opozicionih poslanika, Vučić je praktično izgubio živce i krenuo da viče na opozicine poslanike.

– Možete da zamislite kako je uljudno ponašanje ovo navijanje sa poslovnikom. Vi ste Kosovo dali,a mi ga branimo. Lažovi jedni. Pošto ste več predali Kosovo i Metohiju, ja ću da objasnim kako ćemo da izliječimo Kosovo i Metohiju. Narod treba da vidi ovo vaše huligansko ponašanje…. Više puta ste počinili najveću izjavu i pri tome ostajete, rekao je Vučić.

Uzavrela atmosfera dovela je do toga da su praktično svi poslanici u sali na nogama, na šta je šef SNS tražio od naprednjaka da sjednu na svoju mjesta.

– Pustite ih neka rade šta hoće, kažu nema ih u velikim medijima, gostuju više od svih. E sad da vam kažem, kažu došli smo do nonpejpera. Kažu mora to da se pokaže, a to je neoficijelni diplomatski papir… Nisam fasciniran nešto, šta biste da me bijete? Da se vi pitate prodali biste Kosovo odavno, poručio je Vučić i rekao poslaniku Jovanoviću da je huligan.

Vučić je ranije reagovao i na podignute transparente: „Svako je želio da se ovdje uslika sa nekim imbecilnim transparentom, na jednom piše ‘izdajnik’, ne znam da li su tu mislili na sebe, kad su ga držali. Držali su transparente sa likom Olivera Ivanovića sa porukom ‘odgovaraćete’. Ja sam svog sina poslao u zatvor kod Olivera Ivanovića i da prenese poruku i da ga pozdravi, i za razliku od vas koji to nosite pomagao i njemu i njegovoj porodici“.

Dodao je da je „laž umjesto pristojnosti nečije srednje ime“.

– „Ne ultimatumu, ne kapitulaciji“ – to mi vi kažete koji ste pustili iz pritvora 1.800 albanskih terorista, to mi vi kažete koji ste ćutali kao zaliveni 2004. kada su nam spaljivali crkve i ubijali narod. Vi pričate o kapitulaciji, pričate čovjeku koji se protiv toga sve vrijeme borio, koji se uvijek borio za srpski narod na Kosovu, poručio je Vučić..

Dodao je da „što se tiče kapitulacije, rekao sam nekoliko puta, znam ja šta je moj posao, i za razliku od drugih koji su uvodili Srbiju u sukobe, moje je da čuvam djecu ove zemlje, i to ću da radim“, naveo je.

Kako je dodao: „Ako dođe do toga – Kosovo u UN ili ne, za mene kao predsjednika Ustav je sveto pismo, kapitulacija i predaja nisu opcija, i znam šta ću da učinim. Između svog ostanka na vlasti u mandatu koji mi je ustavom zagarantovan, i ne možete da ga skratite, znam šta mi je činiti, jer ne postoji izbor Vučić ili Srbija, Srbija je važna, biću uvijek na strani Srbije, Vučić nije važan. Živjela Srbija, predaja nije opcija, uzviknuo je Vučić, nakon čega su uslijedile ovacije

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj