UP: Identifikovano 13 osumnjičenih za napad ispred Skupštine

„Do sada je identifikovano 13 lica za koja postoji osnov sumnje da su vinovnici napada i to A.H. iz Berana, F.K, M.V, Đ.I, M.P. iz Podgorice, M.V. iz Danilovgrada, M.K. i V.I. iz Kotora, R.K. iz Herceg Novog, R.V. sa Cetinja, D.Ć. sa Žabljaka, E.G. iz Nikšića i A.P. iz Plava“, saopšteno je iz Uprave policije.

Uprava policije saopštila je da je identifikovano 13 osumnjičenih za napad na policijske službenike i zgradu Skupštine, na protestu pokreta „Ima nas“ 12. decembra.

Službenici Uprave policije u odnosu na događaj ispred zgrade Skupštine Crne Gore od 12. decembra, kada je na policijske službenike, ali i na štićeni objekat – Skupštinu Crne Gore, izvršen organizovani napad od strane više lica, preduzimaju sve mjere u cilju identifikacije izvršilaca eventualnih krivičnih djela i prekršaja.

Do sada je identifikovano 13 lica za koja postoji osnov sumnje da su vinovnici napada i to F.K, M.V, Đ.I, M.P. iz Podgorice, M.V. iz Danilovgrada, M.K. i V.I. iz Kotora, R.K. iz Herceg Novog, R.V. sa Cetinja, D.Ć. sa Žabljaka, A.H. iz Berana, E.G. iz Nikšića i A.P. iz Plava„, saopšteno je iz Uprave policije.

Od navedenih osoba su prikupljena obavještenja i preduzimaju se dalje aktivnosti u saradnji sa tužiocem iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koji će izvršiti pravne kvalifikacije djela.

Iz policije su poručili da će nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti u cilju potpunog rasvjetljavanja događaja i identifikacije svih počinilaca

Povezane vijesti