UP: Službenik Uprave policije teško povrijeđen na dužnosti

Osumnjičenom V.R. određeno ej tužilačko zadržavanje do 72 sata zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

Njega je osumnjičeni V.R. fizički napao prilikom pokušaja bjekstva, kojom prilikom je Balša Vemić zadobio teške tjelesne povrede padom sa potpornog zida, u vidu naprsnuća, saopštili su iz Uprave policije.

– Naime, hercegnovska policija je 19. juna, postupajući po prijavi za porodično nasilje lišila slobode V.R. državljanina Ruske Federacije koji je počinio prekršaj iz Zakona o sprečavanju nasilja u porodici. On je u alkoholisanom stanju svojoj majci upućivao prijeteće riječi, pri tom držeći šarafciger u ruci. Prilikom lišenja slobode kod V.R. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,96 g/kg – kako piše u saopštenju UP.

Kako „Dan portal“ saznaje osumnjičeni ruski državljanin se zove Vitalij Rogozkin.

– V.R. je u službenim prostorijama, nakon lišenja slobode zbog izvršenog prekršaja, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, na način što je fizički napao dva policijska službenika. Juče su službenici Uprave policije osumnjičenog sproveli državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji mu je odredio zadržavanje zbog pomenutog krivičnog djela – navodi se u saopštenju.

V.R. je, prilikom sprovođenja iz zgrade tužilaštva do motornog vozila, pokušao da se udalji sa lica mjesta, kojom prilikom je fizički napao policijskog službenika Vemića. Brzom reakcijom policije spriječeno je bjekstvo ovog lica.

Osumnjičeni je prilikom pada zadobio povredu skočnog zgloba, nakon čega mu je ukazana ljekarska pomoć.

Nažalost ovo nije prvi, niti jedini slučaj gdje policijski službenici radeći časno i profesionalno svoj posao doživljavaju, ne samo neprijatnosti, već se događa da budu napadnuti, povrijeđeni, a nažalost zabilježeni su i slučajevi gdje su policijski službenici gubili živote na dužnosti.

– Pripadnici Uprave policije, radeći svoj posao, prvenstveno da bi sačuvali bezbjednost građana i njihove živote, se svakodnevno suočavaju sa raznim izazovima i rizikuju svoje živote, te je tako u ovom slučaju službenik Vemić zadobio teške povrede koje će mu ostaviti trajne zdravstvene posledice – piše u saopštenju Uprave policije

Povezane vijesti