UP: U Godinju pronađeno skoro 130 kilograma marihuane

„Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici“

Granična policija pronašla je u mjestu Godinje, u opštini Bar, skoro 130 kilograma marihuane, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

„Postupajući na osnovu operativnih saznanja, policijski službenici Sektora granične policije su u mjestu Godinje koje pripada opštini Bar, spriječili krijumčarenje veće količine opojne droge marihuane, ukupne težine 128.8 kilograma“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz UP-a, policija je, postupajući po operativnim informacijama u odnosu na krijumčarenje narkotika, pretragom terena u mjestu Godinje pronašla vozilo podgoričkih tablica u kojem su se nalazili putna torba i dva džaka.

„Preduzimajući dalje mjere i radnje u skladu sa zakonom, u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Bar, ustanovljeno je da se u navedenoj torbi i džakovima nalazi 129 pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 128.8 kilograma“, piše u saopštenju.

„Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. U nastavku daljih aktivnosti službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Sektora granične policije preduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja i identifikaciji lica koja su učestvovala u krijumčarenju i transportu ovih narkotika“, zaključuje se u saopštenju

Povezane vijesti

Vlada u petak o Brđaninu

Komisija proslijedila izvršnoj vlasti Šaranovićev predlog za razrješenje direktora Uprave policije Vlada Crne Gore odlučivaće na sjednici u petak o razrješenju šefa policije Zorana Brđanina,