UPIS NA DOKTORSKE STUDIJE ZA 133 STUDENTA

Za upis na doktorske studije Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je usvojio odluku o broju studenata kojom se predviđa 133 mjesta.

Predsjednica Upravnog odbora UCG prof. dr Rajka Glušica kazala je da je u ovaj broj uključen i broj studenata na interdisciplinarnom studijskom programu Održivi razvoj koji organizuje Centar za doktorske studije u okviru projekta “Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse – MARDS”. Postupak akreditacije ovog programa je, dodala je, završen, ali se čeka licenca Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

„Broj mjesta ovog programa je uključen u cilju planiranja i realizovanja upisnih aktivnosti, naravno, pod uslovom da se kompletna procedura završi do raspisivanja konkursa za upis“, kazala je predsjednica Glušica.    

Organizacione jedinice na kojima su predviđena mjesta za doktorske studije su: Biotehnički (5), Građevinski (5), Mašinski (5), Metalurško-tehnološki fakultet (3), Pomorski fakultet (10), Fakultet za turizam i hotelijerstvo (5), Pravni fakultet (1), Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (10), Ekonomski fakultet (5), Medicinski fakultet (12), Prirodno-matematički fakultet (15), Elektrotehnički (15), Filološki (14), Centar za doktorske studije (25).

Usvojeni predlog je u skladu sa kadrovskim, prostornim, materijalnim i drugim resursima jedinica, iskazanim interesovanjem studenata, brojem potencijalnih mentora, brojem studenata propisanih licencom, potrebama tržišta rada i obezbijeđenim standardima kvaliteta nastave, kao i sa brojem odobrenim licencom Ministarstva.

Povezane vijesti

U toku evakuacija zgrade Višeg suda

Sudije i svi zaposleni u Sudu su napustili zgradu U toku je evakuacija zgrade Višeg suda. Prema nezvaničnim informacijama radi se o dojavi da je

Danas sjednica Vlade

Kako je najavljeno iz Službe za odnose s javnošću, početak je zakazan u 14 sati Vlada Crne Gore danas će održati 32. sjednicu. Kako je najavljeno