URA: BITNIJI JE TUŽILAČKI SAVJET OD FOTELJA

➡️BITNIJI JE TUŽILAČKI SAVJET OD FOTELJA, IZ URE PORUČILI DEMOKRATAMA I DEMOKRATSKOM FRONTU

🔹Iz Građanskog pokreta URA su se oglasili povodom sinoćnjeg zajedničkog saopštenja DF i Demokrata – „Ako Demokratski front (DF) i Demokratska Crna Gora imaju potrebnu većinu za rekonstrukciju Vlade, mogu već danas da zakažu sjednicu Skupštine“.

„Iz sinoćnjeg zajedničkog saopštenja DF-a i Demokrata vidimo da su im ministarske fotelje značajnije od reformi u Tužilaštvu i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Izbor Tužilačkog savjeta ne smije biti dio političkih kalkulacija bilo koga političkog subjekta a reforme u ovoj oblasti ne mogu se uslovljavati bilo čijim političkim apetitima. No, i to je legitiman politički put tog spektra političke scene.“ poručuju iz URE

🔹Iz URE pozdravljaju jedinstveni pristup DF-a i Demokrata.

„Javnost je dugo mislila da se radi o političkim subjektima koji nemaju ničeg zajedničkog u sagledavanju budućih procesa. Jedinstveni pristup DF-a i Demokrata ovim povodom pozdravljamo jer sada imamo popriličnu iskristalisanu situaciju na političkoj sceni Crne Gore.“ naveli su iz URE

🔹Ističu da ni za „jotu“ neće napustiti principe iz sporazuma koji je potpisan 9. septembra prošle godine od strane tri čelnika izbornih lista aktuelne većine.

„Dakle evropska, građanska i ekološka Crna Gora okrenuta EU integracijama kao najvećim prioritetom države, ostaju naša polazišna osnova od koje nikada nećemo odustati. Ko takav koncept ne želi, rekli smo i ponavljamo, može tražiti druge partnere a URA u tome neće biti saučesnik.“ zaključili su u saopštenju.

Povezane vijesti