VEČE POSVEĆENO BLAŽENOPOČIVŠEM MITROPOLITU AMFILOHIJU U MOSKVI

Na Pravoslavnom Sveto-tihonovskom univerzitetu u četvrtak u 18,30 sati održaće se veče sa delegacijom Srpske pravoslavne crkve iz Crne Gore, posvećeno mitropolitu Amfilohiju.

„Cio pravoslavni svijet je početkom 2020. godine bio svjedok neviđenih događaja kada je, pod rukovodstvom Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, cijela Crna Gora krenula u molitvene šetnje u odbranu pravoslavnih svetinja zbog opasnost od njihovog otimanja, skrnavljenja i propasti. Snaga svetog blagoslova i strpljenje u nadi oživjeli su vjeru u narodu, oživjeli istorijsko sjećanje i promijenili sudbinu slobodoljubive i herojske Crne Gore.“ naveli su iz Mitropolije.

Očevici i učesnici ovih događaja, protojerej Nikola Pejović, glavni i odgovorni urednik portala Mitropolije crnogorsko-primorske i pravoslavne radio stanice “Svetigora”, i Ivan Bulatović, predsjednik Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore, prikazaće kratki dokumentarni film “Do Hristove pobjede!” i odgovarati na pitanja studenata i ostalih posjetilaca.

Povezane vijesti