Veljović ostaje u pritvoru: Sud odbio jemstvo od 928.000 eura u nekretninama i gotovini

Odluku je donijela sutkinja za istragu Suzana Mugoša

Viši sud u Podgorici odbio je jemstvo porodice bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića od 928.000 eura u nekretninama i gotovini kako bi se ovaj osumnjičeni branio sa slobode od optužbi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da je zloupotrijebio službeni položaj.

To je Vijestima potvrdila Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda.

Dodala je da je odluku donijela sutkinja za istragu Suzana Mugoša.

Ovo je bio drugi put da njegova porodica garantuje da Veljović neće bježati ako ga puste na slobodu.

Sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša, odbila je krajem oktobra prvo ponuđeno jemstvo za ukidanje pritvora Veljoviću.

Njegova porodica tada je za slobodu garantovala sa 585.000 eura u nekretninama.

Veljović je uhapšen 24. jula na Žabljaku.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

To tužilaštvo tereti ga da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete. Navodno, u transkriptima sa Skaja tužioci su pročitali da je Veljović javio Mrkiću da će policija pretresati prostorije Muja Nikočevića, čime mu je pričinio korist u nelegalnom poslu – švercu cigareta.

Sumnjiče ga za dva krivična djela – članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotrebu službenog položaja.

Nekadašnji prvi policajac negirao je krivicu, objasnivši pred specijalnim tužiocem da je Mrkića i njegove poslove istraživao, a ne pomagao mu

Povezane vijesti

Nedžad Drešević napustio Bošnjačku stranku

U obrazloženju ostavke naveo je da ne prepoznaje zalaganja za koje se borio zajedno sa Rafetom Husovićem, Kemalom Purišićem, Amerom Halilovićem, Osmanom Nurkovićem i drugim