Verica Maraš i Vesna Medenica u istoj pritvorskoj sobi

SDT mora podići optužnicu protiv Medenice do 18. oktobra, kada ističe rok za to, a u suprotnom će morati da je puste na slobodu

Bivša direktorica „Plantaža“ Verica Maraš, koja je odlukom sudije za istragu Višeg suda 26. avgusta poslata u spuški Istražni zatvor, prije nekoliko dana prebačena je u sobu u kojoj je pritvorena i nekadašnja predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica. Maraš je prethodno 15 dana provela u karantinu, gdje po prijemu borave svi oni koji su upućeni u pritvorsku jedinicu.

Prema nezvaničnim saznanjima, njih dvije nemaju nikakvih privilegija što se tiče smještaja u prostoriji u kojoj borave. Imaju iste uslove kao i ostala lica u istrazi i prema njima se postupa kao i prema drugim pritvorenicima.

Maraš je uhapšena u okviru istrage u sklopu koje su 11. jula uhapšeni i nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora „Plantaža“ Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Duško Perović, Đorđije Rajković i Sead Šahman. U međuvremenu su Rajković i Šahman pušteni iz pritvora.

Specijalno tužilaštvo sumnjiči ih da su zaključili štetan ugovor o vansudskom poravnanju između „Plantaža“ i kompanije OMP Inženjering iz Podgorice, nakon propalog posla gradnje fabrike briketa.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala, Specijalnog policijskog odjeljenja, lišili su slobode V.M. u nastavku predmeta „Plantaže“. Ona se sumnjiči za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju“ saopštili su iz policije nakon hapšenja Verice Maraš

(Dan)

Povezane vijesti