Više kiše sredinom septembra

Narednih dana očekuje nas pretežne sunčano i toplo vrijeme, a od petka promjenljive vremenske prilike, kazao je meteorolog Branko Micev. Više kiše najavljuje od 11. septembra.

Ljeto sa karakteristikima tropskih temperatura nastaviće se i narednih dana”, kazao je Micev u Jutarnjem programu TVCG.

Tokom noći između nedjelje i ponedjeljka biće uslova za kratkotrajnu kišu, uz mogućnost i za pojavu grada u nekim predjelima. Nakon prolaska tog talasa očekuju nas opet sunčani dani.

Za utorak, srijedu, četvrtak očekuje nas pretežne sunčano i toplo, pa će u najtolijim oblastima maksimalna dnevna temperatura dostizati i 30 do 33 stepena. U srijedu i četvrtak u planinskim oblastima se očekuje opet pojačna oblačnost uz kratkotrajnu kišu”, naveo je Micev.

Nakon toga za petak, subotu, nedjelju očekuje promjenljive vremenske prilike.

U većini mjesta sa kišom, lokalnim pljuskovima sa grmaljavinom. Dakle petak, subota i nedjelja očekuje se u pojedinim mjestima značajnija kiša”, naveo je Micev.

Kaže i da ako ne dođe do značajne promjene položaja meteoroloških sistema u drugoj dekadi septembra, od 11. do 20. septembra očekuje nas više kiše.

Očekuju nas promjenljive vremenske prilike sa učestalom pojavom kiše u većini mjesta Crne Gore uz pad temperature”, najavio je Micev.

Oko 100 tropskih dana

Kaže da bi danas mogli da zablježimo 96. tropski dan ovog ljeta, a lani smo imali 92 takva danas, što znači da je prosjek probijen.
Micev navodi da nas i narednih dana očekuju tropski dani, kojim bi ove sezone moglo da bude 100.

Toplo je kaže ovog ljeta bilo i na sjeveru Crne Gore. Tako je Žabljaku ovo ljeto bilo 4. po redu među najtoplijim, dok su maj i jun bili najtopliji

Povezane vijesti