Viši sud odobrio zahtjev Božovića da mu se omogući potpisivanje plata

Zahtjev Božovića je podnijet uoči prvog radnog dana nakon prvomajskih praznika, a zarada zaposlenima mora biti utvrđena i isplaćena do 15. u mjesecu za prethodni mjesec

Viši sud u Podgorici odobrio je zahtjev uhapšenog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića i u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) uputio dokument za potpisivanje platnih lista za april tekuće godine.

To je „Vijestima“ kazala Marija Raković, savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda.

Zahtjev Božovića je podnijet uoči prvog radnog dana nakon prvomajskih praznika, a zarada zaposlenima mora biti utvrđena i isplaćena do 15. u mjesecu za prethodni mjesec.

Kada Božović potpiše platne liste, riješiće se blokada u kojoj se našla lokalna uprava i omogućiti da 1.000 radnika lokalne administracije, javnih ustanova, službi, te lokalnog javnog servisa primi aprilsku zaradu.

Plate su prije prvomajskih praznika jedino isplatile opštinska firma Mediteran reklame, dok Komunalno preduzeće, Vodovod i kanalizacija i Turistička organizacija Budva tada nisu, jer se menadžment tih kompanija iz Demokratskog fronta „solidarisao“.

Turistička organizacija Budva je u međuvremenu, zarade isplatila u četvrtak, 4. maja.

Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Njemu je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor do 30 dana, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva

Povezane vijesti

Oprez zbog mjestimično mokrih puteva

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja Auto moto savez Crne Gore upozorio je danas vozače na dodatnu pažnju u zonama gdje su putevi mjestimično mokri. Saobraćaj