Vlada usvojila predlog: Simo Jokić član Odbora direktora EPCG u ime PES-a

Odlaganje sjednice akcionara nastupilo je zbog nezadovoljstva pojedinih funkcionera Poketa Evropa sad (PES) koji su tražili da se revidira odluka koja je juče usvojena na sjednici Vlade i da se u Odbor direktora EPCG ispred ove partije imenuje Radovan Bijelić umjesto Bojane Savić

Vlada Crne Gore večeras je usvojila predlog da iz redova Pokreta Evropa sad (PES) član Odbora direktora EPCG bude Simo Jokića. Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) večeras će na vanrednoj sjednici imenovati novi sastav Odbora direktora.

Upravo zbog odluke Vlade o ovom pitanju skoro deset sati kasni sjednica akcionara EPCG. Početak sjednice očekuje se oko 22.30 časova.

– Vlada Crne Gore je 23. februara 2024. godine, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, saglasno članu 158 stav 4 Zakonao privrednim društvima predložila Skupštini akcionara „ElektroprivredaCrne Gore“ AD Nikšić da za članove Odbora direktora „Elektroprivreda Crne Gore“ AD Nikšić, predstavnike državnog kapitala, izabere: Jovicu MilanovićaVladimira KatićaZorana MiljanićaMilutina Đukanovića,Tahira GjonbalajaNevena Gošovića i Sima Jokića, navodi se u dopisu generalnog sekretara Vlade Dragoljuba Nikolića.

Podsjetimo, odlaganje sjednice akcionara nastupilo je zbog nezadovoljstva pojedinih funkcionera Poketa Evropa sad (PES) koji su tražili da se revidira odluka koja je juče usvojena na sjednici Vlade i da se u Odbor direktora EPCG ispred ove partije imenuje Radovan Bijelić umjesto Bojane Savić. Na kraju je usvojen treći predlog, da Simo Jokić, elektroinženjera iz Nikšića, zaposlen u nikšićkom Vodovodu bude član Odbora direktora EPCG.

Povezane vijesti

Uhapšena Direktorica ASK-a Jelena Perović?

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)? Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za