VLADU REKONSTRUISATI PRIJE RASPRAVE ZAKONA O BUDŽETU

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, ocijenio je da Vladu treba rekonstruisati prije nego što na dnevnom redu Skupštine bude predlog Zakona o budžetu.

On je rekao da bi predugo pregovaranje dovelo do toga da se ne pogodi suština rekonstrukcije, odnosno unaprijeđenje rada i efikasnosti Vlade, kao i reforme za dobrobit građana Crne Gore.

On je naveo da politički akteri moraju reći da li su za rekonstrukciju Vlade.

“Ako nijesmo za rekonstrukciju, trebamo reći da li imamo Vladu i da li treba da riješimo pitanje Vlade. Da li treba da idemo na izbore ili na neki drugi način da se dogovorimo,“ naveo je Joković.

On je naveo i da nikada “ne bježi” od pomoći onih koji su u proteklom periodu iskazali prijateljski odnos prema Crnoj Gori i partijama parlamentarne većine.

“Vjerujem da i to može da doprinose da izađemo iz ovoga ćorsokaka, jer ubijeđen sam da ovako dalje nećemo moći, ako se ne dogovorimo”, rekao je Joković.

Joković je ocijenio da su odluku o ulasku lidera parlamentarnih partija u Vladu donijeli građani Crne Gore na izborima.

“Svi oni koji su prešli census imaju veći legitimitet od bilo koga drugoga, jer lideri političkih partija posjeduju određenu harizmu, a partije su ih prepoznale kao sposobne ljude i izabrale za predsjednike”, naveo je Joković.

On je naveo da bi sve ostalo bilo izigravanje slobodne narodne volje i nepoštovanje demokratskih principa.

“Najveći sudija u svemu ovome i najveće kompetencije imaju građani, a oni su dali političkim listama i partijama toliku zastupljenost u Parlamentu. Ne vidim razloge za uslovljavanje”, ocijenio je Joković.

On je kazao da su se partije parlamentarne većine, dugogodišnjom borbom, izborile za pobjedu i za to da budu dio izvršne vlasti.

„Mislim da je tokom formiranja ekspertske Vlade napravljena greška“, naveo je Joković.

Povezane vijesti