Vrijedna donacija za narodnu kuhinju u Beranama

Narodna kuhinja „Divna Vekovićˮ u Beranama  svakodnevno sprema obroke za više od 200 korisnika. U proteklih skoro pet godina opravdala je svoje postojanje i postala mjesto gdje svako ko ima potrebu može da utoli glad. Nalazi se pri manastiru Đurđevi Stupovi, a isporuka hrane vrši se na pet punktova. Slabo pokretni dobijaju hranu na kućnom pragu.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je i ranije podržavala rad ove narodne kuhinje, a sada smo isporučili gasni kazan za spremanje velikih količina hrane u vrijednosti od 3.693 evra. Zapremina kazana je 150 litara.

Čast mi je što sam vas upoznao. Hvala što ste brzo reagovali jer je stari plinski kazan koji smo do sada koristili dotrajao. Bilo je pitanje dana kada će prestati da radi – istakao je sveštenik Milenko Ralević, upravnik narodne kuhinje.

U znak zahvalnosti, članovi organizacije dobili su prelijepu ikonu Vaskrsenja Gospodnjeg.

Pomažući jedni drugima, svjedočimo ono ljudsko što je u nama! – dodao je otac Milenko.

Nastavićemo da podržavamo rad narodnih kuhinja, a radujemo se i budućoj saradnji na polju pružanja pomoći ugroženim porodicama u Beranama i okolnim opštinama. Pozivamo i sve donatore u Crnoj Gori i širom svijeta da nam se pridruže u ostvarivanju ove misije!

Povezane vijesti

Uhapšena Direktorica ASK-a Jelena Perović?

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)? Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za

Pretres u prostorijama ASK-a

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) ušli su jutros sa nalogom za pretres u zgradu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK). SPO je blokirao zgradu i u