Vučić: Na narodu da izabere one koji će sačuvati mir i Kosovo i Metohiju u Srbiji

Istakao je da je kada je počeo rat u Ukrajini bio oprezan da ne sruše poziciju prema Kososvu i Metohiji, a da istovremeno ne sruše prijateljstvo preko noći uvođenjem sankcijama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na mitingu SNS-a u Jagodini da je na narodu da izabere na izborima 17. decembra one koji će znati da očuvaju mir, vitalne nacionalne interese i Kosovo i Metohiju u Srbiji, piše Kosovoonline.

Istakao je da će Jagodina do kraja marta dobiti magnetnu rezonancu i mamograf i uputio izvinjenje narodu što ranije nije više ulagao u taj region, jer je, kako je kazao, bio opterećen brojnim problemima i time što svakih sedam dana ide u Brisel.

– Oni te tamo muče, maltretiraju, ništa tamo nema lijepo, da vam pošteno kažem, zato što je uvijek, na kraju krajeva, tema kako ćemo da priznamo nezavisno Kosovo, samo da to imate u vidu- rekao je Vučić, navodeći da ga tamo nikada ništa prijatno ne očekuje i da je to svaki put teška borba.

Istakao je da je kada je počeo rat u Ukrajini bio oprezan.

– Da ne srušimo poziciju prema Kososvu i Metohiji, a da istovremeno ne srušimo prijateljstvo preko noći uvođenjem sankcijama. A onda su svi graknuli i tada su mnogi glasali za druge političke partije. Zato sam se angažovao u ovoj kampanji, da bar nešto vratim, jer sam vodio politiku dobru za državu, a ne za svoju stranku- rekao je Vučić i dodao.

– Raskokodakali se da će Vučić posle izbora 3. aprila da uvede sankcije Rusiji. Dođe i prođe 4. april, prođe i cijela godina, a Vučić ne uvede sankciji. A oni odmah iza 3. aprila, sjetili se da kažu ‘Vučić je protiv Evrope, moramo da uvedemo sankcije‘. Đilas kaže da je opšte poznat stav SSP da je za uvođenje sankcija, a onda mjesec dana kasnije kaže da je opšte poznat stav SSP protiv uvođenja sankcija. Toliko o dosljednosti- naveo je Vučić

Povezane vijesti