Vučić: Neću potpisati kapitulaciju

Poručio je da se neće Srbija saglasiti po pitanju ulaska Kosova u UN

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je večeras u rekao da neće potpisati kapitulaciju Srbije.

Ne pada mi na pamet da potpisujem kapitulaciju Srbije. Ne treba niko da mi govori kakav je plan jer ja to znam bolje od njih. Učestvovao sam u 300 pregovora, znam svaki detalj i svaku sitnicu. Neće biti ni kapitulacije ni predaje,  nedvosmisleno sam im stavio do znanja, i niko nije mogao da kaže da lažem“ kazao je Vučić, prenose Novosti.

Poručio je da se neće Srbija saglasiti po pitanju ulaska Kosova u UN, niti će ga na ovaj ili onaj način priznati.

Lajčak je danas bio u Prištini i po onome što sam video iz izjava tamo teško da je neki napredak napravljen. Sve je stvar interpretacije, ali sam gotovo siguran da je Kurti odlučan da ne formira ZSO, a da mu je lako da to učini pokazuje današnja odluka EU o ukidanju viznog režima za građane takozvanog Kosova“ obajsnio je Vučić.

Kako je naveo, tenutak u kojem se to dešava pokazuje da nisu spremni da vrše pritisak na Kurtija, već je to ohrabrivanje Kurtija za neispunjavanje obaveza koje ima, prenosi Kosovonline.

To je problem – smatra Vučić

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj