Vučić: Nisam oduševljen time, možda ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji

On je izjavio da je odmah dao do znanja da mu se ništa ne sviđa u prijedlogu Evropske unije vezanom za rješenje kosovskog problema

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da će Beograd možda morati da uvede sankcije Rusiji, prenosi N1.

Nisam oduševljen time, ali ne znam koliko ćemo izdržati da ne uvedemo sankcije. Plaćamo cijenu što ih nijesmo uveli, ali to je pitanje političkog opredjeljenja našeg rukovodstva“ rekao je Vučić.

On je izjavio da je odmah dao do znanja da mu se ništa ne sviđa u prijedlogu Evropske unije vezanom za rješenje kosovskog problema.

Iznio sam najlošije detalje sporazuma, da bih ukazao na težinu situacije, naveo je Vučić.

Nepodnošljiva lakoća neodgovornosti proganja naš narod, rekao je Vučić, uz konstataciju da je za vođenje države potrebna ogromna odgovornost.

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas novu vanrednu sjednicu na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izvještaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.

Izvještaj je poslanicima formalno podnijela Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i malo poznata Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Nakon obraćanja Vučića, počela je rasprava. Tokom popodneva, došlo je do incidenta u kome su se poslanici pozicije i vlasti gurali i koškali ispred klupe u kojoj je bio Vučić

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj