Vučić se obukao kao Čečen na sastanku sa savjetnikom Kadirova

Vučić je iskoristio priliku da se zahvali na tome što je ruski narod za Srbe bratski narod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa savjetnikom čečenskog lidera Ramzana Kadirova i tom prilikom dobio vrlo interesantan poklon, prenosi Nova.rs.

Savjetnik Kadirova Turko Daudov na početku razgovora prenio je pozdrave iz Čečenije predsjedniku Srbije i, preko njega, cijelom srpskom narodu.

Danas u svijetu postoji teška politička situacija, kada je Rusija došla u odbranu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrijednosti, pokazala Zapadu odbacivanje vanzemaljske ideologije koju su oni nametnuli, možemo reći da je cio zapadni svijet ustao protiv nje. Ali, uprkos svim poteškoćama i ogromnom pritisku koji vrši Evropa, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da se nisu suprotstavili, već su pokazali i svoju podršku Ruskoj Federaciji“, naveo je savjetnik Kadirova Turko Daudov, naveo je on i dodao:

S tim u vezi, Ramzan Kadirov me je zamolio da vam lično izrazim poštovanje i prenesem da su vjekovni bratski odnosi između Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu“ objavio je Turko Daudov.

Foto: Instagram

Vučić je iskoristio priliku da se zahvali na tome što je ruski narod za Srbe bratski narod.

Stoga se rusko-srpski odnosi ne mogu uništiti ni pod kakvim pritiskom,“ kazao je Vučić.

Na kraju sastanka nastala je zanimljiva fotografija gdje je Daudov uručio Vučiću nacionalnu burku i papaku

Povezane vijesti