Vučić se sjutra u Atini sastaje sa Zelenskim

Rekao je da nema sumnje da će Rusija biti glavna tema tog sastanka.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sjutra u četiri oka sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u Atini, saopštio je danas iz glavnog grada Grčke.

„Želim da obavijestim građane da ću sjutra ujutru na zahtjev ukrajinskog predsednika imati bilateralni sastanak sa njim. Razgovaraću sa Zelenskim sa svim što se u poslednje vreme događalo oko Kosova, verujem da ćemo da imamo otvoren i dobar razgovar“, rekao je on.

On je kazao da moramo da budemo na evropskom putu, jer je to najbolje za naše građane, ali da je Srbija jedina zemlja čiji su predstavnici pozvani u Atinu, a koja nije uvela sanckije Rusiji.

„Poslije susreta sa Zelenskim, jer vidjeli ste da su postojali ljudi iz njihovoj parlamenta i vladajuće partije, da oni priznaju Kosovo kao nezavisnu državu. To bi za nas bio veliki udarac. Pokušaću da razgovaram sa gospodinom Zelenskim“, dodao je on.

Rekao je da nema sumnje da će Rusija biti glavna tema tog sastanka.

Vučić je prethodno kazao kako zbog poziva i dolaska Volodimira Zelenskog nisu iznijeti ranije detalji okupljanja u Atini.

„Pozvani smo pet zemalja sa Zapadnog Balkana, ali kako ko i na koji način, zbog njihovih nekih bilateralnih odnosa neki nisu dobili poziv… A pozvana je i Priština, iako Grčka ne priznaje Kosovo, a čak će i Aljbin Kurti imati bilateralni sastanak sa grčkim premijerom“, kazao je on.

Pozvani su Hrvati, Rumuni, Bugari, interesantno da Mađari nisu, prokomentarisao je Vučić.

„Pozvani su Volodimir Zelenski, zbog njegove bezbjednosti nismo mogli da govorimo ko će biti prisutran i predsjednica Moldavije Maja Sandu. Za sat i po imaćemo večeru“, dodao je.

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u