Vučić: Šokiran sam atentatom na Fica

Napadač, kog je policija privela ali još nije otkriven njegov identitet, ispalio je četiri ili pet metaka, od kojih su dva ili tri pogodila slovačkog premijera koji je bio u posjeti grad Handlova,

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je šokiran atentatom na slovačkog premijera kog je danas nepoznati napadač vatrenim oružjem ranio u abdomen i ruku tokom posjete grada Handlova.

„Šokiran sam atentatom na Roberta Fica, velikog prijatelja Srbije i mog lično. Dragi prijatelju molim se za tebe i za tvoje zdravlje“, napisao je Vučić na društvenoj mreži Iks.

Napadač, kog je policija privela ali još nije otkriven njegov identitet, ispalio je četiri ili pet metaka, od kojih su dva ili tri pogodila slovačkog premijera koji je bio u posjeti grad Handlova, 150 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Bratislave, jer se tu održavao sastanak vlade.

U svojoj prvoj reakciji na napad, odlazeća predsjednica Slovačke Zuzana Čaputova rekla je da je šokirana „brutalnim i nemilosrdnim“ napadom na premijera i poželjela mu snage da se oporavi

Povezane vijesti