Vujanovići imaju tri stana, dva pištolja, štedni ulog od 90 hiljada evra

Bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i njegova supruga Svetlana Vujanović posjeduju tri stana, dva pištolja, neoročen štedni ulog u iznosu od 90.270 evra…

To pokazuju podaci koje je Svetlana Vujanović, sudija Vrhovnog suda, prijavila Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK).

Nakon što je crnogorski Upravni sud utvrdio da je Vujanović nezakonito penzionisana sa 64 godine života, ona se u januaru, poslije jednoipogodišnje pauze, vratila u Vrhovni sud, gdje je godinama obavljala sudijsku funkciju.

Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) prijavila je da je u januaru i februaru ove godine na ime zarada u Vrhovnom sudu primila po 2.859,52 evra, dok joj je martovska plata iznosila 2.873,57.

U aprilu joj je isplaćen 13.341 euro na ime naknada osnovnih plata i kamata za period od 3. avgusta do 31. decembra 2022. godine.

Od Centra za obuku u sudstvu i tužilaštvu prihodovala je 150 evra na ime predavanja.

Filipu Vujanoviću je penzija od početka godine iznosila 1.225 evra, a prihoduje i dodatnih 490 evra na ime naknade iz Predsjedništva.

U februaru su mu sa računa glavnog trezora isplaćeno 442 evra, a u aprilu je prijavio tri uplate u ukupnom iznosu od 782 evra.

Vujanović je u aprilu prihodovao i 7.500 evra, nakon što je bivšoj predsjednici SDP-a Draginji Vuksanović Stanković prodao automobil „reno koleos“.

Filip Vujanović je vlasnik trosobnog stana od 157 kvadrata, koji je stekao razmjenom za stan supruge i majke i otkupom zakupljenog dijela.

Posjeduje i garsonjeru od 30 kvadrata, koju je dobio na poklon, dvosoban stan u kući površine 117 metara kvadratnih, koji je stekao diobom poslije poklona i nasleđa.

Takođe, posjeduje i 38 odsto dvorišta površine 146 kvadrata, koje je isto dobio na poklon.

Svetlana Vujanović, s druge strane, posjeduje automobil „reno kaptur“ proizveden 2021. godine.

Na ime Svetlane Vujanović prijavljen je i neoročeni štedni ulog u iznosu od 82.770 evra, dok njen suprug Filip na računu ima 7.500 evra.

U svom imovinskom kartonu prijavila je da i ona i njen suprug posjeduju oružje – ona „beretu“ iz 1995, a on „zastavu“ iz 2001. godine

Povezane vijesti

Đoković u polufinalu Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa. On je danas u četvrtfinalnom meču savladao Karena Hačanova 3:1, po setovima 4:6, 7:6, 6:2