Vuki Goluboviću odloženo više od trideset ročišta

Golubović je kao visoki funkcioner DPS-a bio na čelu opštine Berane više od deset godina, da bi na kraju bio optužen da je zloupotrijebio službeni položaj.

Suđenje bivšem predsjedniku opštine Berane Vuki Goluboviću, njegovom bratu Milanu i najbližim saradnicima nije počelo ni poslije više od tri godine od kada je Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njih.

Skoro godinu dana odlagana je kontrola optužnice pred podgoričkim Višim sudom, jer je više puta vraćana tužilaštvu na dopunu istrage, a kada je napokon potvrđena, početak suđenja je odlagan više od trideset puta i još uvijek se odlaže iz raznoraznih razloga – bolesti optuženog Darka Mališića, zahtjeva odbrane za izuzeće sudskog vijeća, neurednih dostavnica, neodazivanja pojedinih optuženih pozivu suda i pokušaja suda da preko policije dođe do njih.

Vuka Golubović je kao visoki funkcioner DPS-a bio na čelu opštine Berane više od deset godina, da bi na kraju bio optužen da je zloupotrijebio službeni položaj i oštetio budžet grada na čijem je čelu bio.

Pored Vuke Golubovića i Darka Mališića, aktom tužilaštva obuhvaćen je i Milan Golubović, kao i bivši načelnik beranskog katastra Momčilo Sajčić i geodeta Vučeta Mališić. Optužnicom je obuhvaćeno i pravno lice DOO Tehnostar Berane.

Tokom provjere finansijske dokumentacije beranske opštine, Specijalno tužilaštvo je utvrdilo da je Golubović 2011. godine, bez pravnog osnova, investitora, kompaniju Tehnostar izgradnja iz Berana, oslobodio plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta.

Prilikom kontrole optužnice, branioci optuženih su tražili da se postupak protiv njihovih klijenata obustavi jer su, kako tvrde, navodi optužnog akta neosnovani.

Golubović se tereti da je opštinski budžet oštetio za ukupno 192.761 eura.

Portparol podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović ranije je saopštila da sud nema evidencuju o broju odloženih glavnih pretresa u ovom predmetu. Međutim, poslednje ročište, koje je zakazano za 22. novembar, samo je jedno u nizu odloženih. Iz SDT-a nismo dobili odgovore na pitanja da li je postupak protiv Golubovića mogao biti razdvojen i kada nastupa zastara u ovom predmetu.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Đoković u finalu Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa pobjedivši Karlosa Alkarasa u setovima sa 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1). Meč godine, „blokbaster meč“,