Vukić: Nadam se da ćemo predsjednika DIK-a izabrati do Nove godine

Parlamentarna većina najodgovornija je za to što je Državna izborna komisija (DIK) već pola godine bez predsjednika – priznali su predstavnici vlasti, poručujući da što prije treba izabrati šefa DIK-a i odblokirati rad te važne državne institucije.

Oni su to kazali odgovarajući na pitanje “Vijesti” o političkoj odgovornosti za trenutno stanje u DIK-u, zbog koga taj organ ne može da verifikuje poslaničke mandate, akredituje posmatrače za nedjeljne lokalne izbore u tri grada, odredi biračka mjesta u zatvorima…

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Dragan Vukić, rekao je da odgovornost za trenutno stanje u DIK-u definitivno nije na SNP-u, koji je, prema njegovim riječima, više puta pozivao na rješavanje tog pitanja.

”Odgovornost je na skupštinskoj većini, ali je treba tražiti kod nekih drugih subjekata. Ne skidam odgovornost sa SNP-a, ali ovo je definitivno problem o čijem je rješavanju trebalo da mislimo odmah nakon smjene bivšeg predsjednika DIK-a. Uprkos svemu, nadam se da ćemo smognuti snage i izabrati novog čelnika te institucije do Nove godine”, naveo je Vukić za “Vijesti”.

Izvor: Vijesti online

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je