Vukšić: Zvao me je Zdravko Krivokapić, više ne želi da se bavi politikom

„Bilo bi mi žao ako Đukanović ne bude kandidat“

Lider Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić, koji je najavio kandidaturu za predsjednika, rekao je kako mu je bivši premijer Zdravko Krivokapić u ponedjeljak kazao da više ne želi da se bavi politikom.

Krivokapić mu je to kazao u telefonskom razgovoru, kada mu je i najavio da neće biti na press konferenciji Demohrišćanske partije na kojoj je Vukšić objavio kandidaturu.

„Nije došao na press, jer ne želi da se bavi politikom. Javio mi je tog dana da neće doći na press, da ima lične razloge koji nemaju veze sa politikom. Naravno, on može da objasni zašto više ne želi da se bavi politikom“, istakao je on.

„Bilo bi mi žao ako Đukanović ne bude kandidat“

Vukšić je kazao i kako bi mu bilo žao ukoliko kandidat opozicije ili Demokratske partije socijalista ne bude aktuelni predsjednik države Milo Đukanović.

„Bilo bi mi žao zbog toga. Veseli me što će Andrija Mandić biti kandidat i mislim da bi Đukanović trebalo da se izmjeri. To bi bilo pravilno“, poručio je on.

„Ne vjerujem u reforme unutar DPS-a“

Vukšić je, gostujući na televiziji A plus, poručio kako ne vjeruje u reforme unutar DPS-a.

„Reforme bi bile kad bi jedna struktura unutar DPS preuzela organe upravljanja u skladu sa njihovim aktima, a zatim se ogradila od određenih subjekata i pomogla institucijama poput tužilaštva da ih procesuiraju. Ili da se ta strukura izdvoji iz DPS-a. Ali to je priča u ravni naučne fantastike“, zaključio je Vukšić

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj