ZA ČETIRI MJESECA DPS VLAST U NIKŠIĆU POTROŠILA 919.000 EURA

➡️„Patriotski“ tim za Nikšić

Za izvršenje budžeta do 10. maja odgovoran je dotadašnji predsjednik Opštine Milutin Simović.

Za prvih šest mjeseci ove godine Opština Nikšić, sa prenesenim sredstvima iz prethodne, ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 11,6 miliona eura.

Bez prenesenih sredstava ukupni primici bili su 6,9 miliona, a izdaci više od deset miliona eura.

Kako je na jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta kazao vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za finansije, razvoj i preduzetništo Zoran Šoškić, na računima banaka 30. juna bilo je 1.599.000 eura.

Kako je ove godine došlo do promjene vlasti u Nikšiću, istakao je on, za izvršenje budžeta do 10. maja odgovoran je dotadašnji predsjednik Opštine Milutin Simović, a od tog datuma novi Marko Kovačević, dok je za namjensko trošenje sredstava do 21. juna odgovorna bivša sekretarka Sanija Fatić, a za preostalih devet dana on jer je tada stupio na dužnost.

Šoškić je naglasio da je bivša vlast DPS-a i njihovih koalicionih partnera enormno trošila novac građana Nikšića, a sve u cilju svoje predizborne kampanje.

Na dan stupanja Kovačevića na funkciju ukupni primici su izosili 4,9 miliona, izdaci 8,1 milion eura, a na računima banaka je bilo oko 1,5 miliona eura, dok je taj iznos 10. maja lani bio 5,1 milion eura. Rashodi za tekuće održavanje za šest mjeseci bili su 992.000 eura i veći su za 579.395 eura u odnosu na isti period lani.

„Samo za prva četiri mjeseca ove godine preko programskih i vanprogramskih aktivnosti, znači neplanski, potrošili su 919.474 eura ili 549.000 više nego u istom periodu prošle godine. U martu, kada su bili izbori, izvedeni su radovi u vrijednosti od 111.000 eura, a istog mjeseca lani svega 2.000 eura. Nije teško zaključiti da je odlazeća vlast ta sredstva koristila za svoje predizborne aktivnosti, istakao je Šoškić i dodao da je bivša vlast uglavnom na javnu rasvjetu, usporivače brzine, vertikalnu signalizaciju, te participaciju za gradsku pijacu potrošila preko 300.000 eura, a u istom periodu lani svega 7.000 eura.“

Iako su glasali za izvještaj o ostvarenju budžeta za prvu polovinu godine, odbornici DPS-a su smatrali da su njihovi predstavnici na lokalnom, ali i državnom nivou, uradili dosta.

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne