Za Miloša Medenicu pripremaju jemstvo?

Podsjećamo, danas je po četvrti put odložena kontrola optužnice po ovom predmetu, tako da još nisu ispunjeni uslovi da se sud izjasni o tome da li istu potvrđuje ili odbacuje

Ukoliko dođe do daljeg sudskog postupka u predmetu protiv Miloša Medenice, za njega će najvjerovatnije biti pripremljeno jemstvo koje bi bilo ponuđeno sudu u zamjenu da se brani za slobode.

To je u izjavi za medije kazao advokat Zdravko Begović, nakon što je danas po četvrti put odgođena kontrola optužnice poritv Vesne Medenice i grupe.

Kao osnov za pritvor je opasnost od bjestva, a po zakonu tu ima mogućnost ponude jemstva. Odbrana je spremna, ako optužnica bude potvrđena, da ponudi jemstvo kako bi se Miloš Medenica branio sa slobode“ kazao je Begović.

Advokat je naveo na pitanje novinara da ne zna u vidu čega bi se to jemstvo moglo ogledati, ali da pretpostavlja da bi se radilo o nekretnini, navodeći da njegova majka Vesna Medenica ima stan.

Podsjećamo, danas je po četvrti put odložena kontrola optužnice po ovom predmetu, tako da još nisu ispunjeni uslovi da se sud izjasni o tome da li istu potvrđuje ili odbacuje.

Naredni termin kontrole optužnice zakazan je za 1. februar.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja

Povezane vijesti