Za Putinovog miljenika sankcije ne važe: Sigal ostaje ruski izaslanik

Američki glumac je zadužen za niz pitanja i Kremlj u vezi njega ne planira da mijenja ništa, uprkos opštoj klimi bilateralnih odnosa

Američki glumac Stiven Sigal i dalje ostaje u ulozi ruskog izaslanika za humanitarne veze sa SAD, uprkos tome što je bilateralni memorandum o razumijevanju u oblasti kulture između te dvije zemlje prekinut, izjavio je danas zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

– Naravno, Stiven Sigal je zadržao svoj status specijalnog izaslanika. On je zadužen za niz pitanja i ne planiramo ništa da mijenjamo, uprkos opštoj klimi bilateralnih odnosa – naveo je Rjabkov, a prenosi TASS.

Ruska vlada je ranije odobrila predlog Ministarstva spoljnih poslova da se raskine memorandum o razumijevanju sa Sjedinjenim Američkim Državama u oblasti kulture, humanitarnih i društvenih nauka, kao i obrazovanja i masovnih medija.

Podsjetimo, Sigal je u aprilu proslavio svoj 70. rođendan u Moskvi, a tom prilikom je dao podršku Rusiji i lideru Vladimiru Putinu, sa kojim je dobar prijatelj.

Na snimku koji je dugo kružio Tviterom, Sigal, koji je ranije Putina nazvao „jednim od najvećih svjetskih lidera, ako ne i najvećim živim svjetskim liderom“, moglo se vidjeti kako sve u prostoriji zove „svojom porodicom i prijateljima“.

– Vi ste moja porodica i moji prijatelji. I volim vas sve i stojimo zajedno, u dobru i u zlu – poručio je glumac.

Sigal je ruski pasoš dobio 2016. godine, a 2018. je postao specijalni izaslanik Rusije u SAD

Povezane vijesti