Zabranjeno proslavljanje Nove godine na otvorenom, koncerti, masovna okupljanja, svadbe…

Vlada je donijela nove mjere u borbi protiv epidemije koronavirusa, koje će biti na snazi od 15. novembra do 1. decembra.
Zabranjeno je organizovanje proslava Nove godine na otvorenom – koncerti, masovna okupljanja…

Zabranjuju se svadbe na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova. Ograničava se rad ugostiteljskih objekata do ponoći. Zabranjuju se učeničke ekskurzije, izleti, privatne proslave i rođenani.

Boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

Vlada razmatra mogućnost o tome da li će od 1. decembra biti uvedene obavezne Nacionalne digitalne kovid potvrde i za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvjetu, policiju, Vojsku…
biće nužna za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade sa tri i više privrednih društava, odnosno preduzetnika, i objekte veće od 1.000 u kojima se prodaje neprehrambena roba.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da se mjere nisu poštovale predviđenoj mjeri i da broj vakcinisanih nije dovoljan da bi se govorilo o kolektivnom imunitetu.
Izrazila je saučešće porodicama preminulih od posljedica kovida.
To je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije u Institutu za javno zdravlje.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne