Zaev: Ima Srba među žrtvama autobuske nesreće u Bugarskoj

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama tragične nesreće sjevernomakednoskog autobusa u Bugarskoj, ima i građana Srbije.

„U kontaktu sam sa premijerom (Bugarske) Stefanom Janevom… Najveći broj žrtava su građani Sjeverne Makednije, ali ima i državljana Srbije – rekao je Zaev, javila je MIA.

On je dodao da je imao prilike da razgovara s jednim od preživjelih koji mi je rekao da se čula strašna eksplozija.

„Uspjeli su da slome jedan prozor i spasu nekoliko ljudi. Nažalost, drugi nisu uspjeli. Radi se o strašnoj tragediji jer najveći broj stradalih su mladi ljudi: 12 djece mlađe od 18 godina, a drugi su od 20-30 godina, rekao je Zaev.

MIA prenosi da je autobus pripadao agenciji „Besa trans“ i da je prije prevozio putnike sa ekskurzije u Istanbulu. Kao moguće uzroke nesreće autobusa direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je „grešku vozača ili za sada neutrvđenu tehničku neispravnost“ vozila.

Bugarskih ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov je rekao da je zaštitna ograda autoputa probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica varničenja u kontaktu vozila sa ogradom, prenijeli su lokalni mediji.

Najmanje 46 ljudi je poginulo među njima 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci. Nesreću je preživelo sedmoro putnika koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne