Zagrljaj spasenja – medicinsko čudo

Jedan od najnevjerovatnijih momenata ikada zabilježenih fotoaparatom.

Izvor fotografije: Facebook

Prije skoro 30 godina prijevremeno su se rodile dvije djevojčice, bliznakinje, teške samo 2 kilograma. U početku niko nije vjerovao da će preživjeti. Briel i Kajri Džekson svojih prvih nekoliko nedelja života provele su u posebnim inkubatorima boreći se za život.

Kajri je bila jača bliznakinja, napredovala je i bila je za 1,3 kg teža, dok je Briel bila na izdisaju. U jednom trenutku činilo se da je to kraj.

Ljekari su činili sve što su mogli, ali ništa nije uspijevalo. Sve dok jedna sestra se nije sjetila i predložila da se bebe stave zajedno u isti inkubator. Ovako nešto nikada ranije nije urađeno. Ljekari su to uradili iz očajanja.

Čim su Kajli stavili pored njene sestre, ona je pružila ruku i zagrlila Briel. Iznenada Brielini otkucaji srca su se stabilizovali i temperatura se vratila u normalu. Osoblje u bolnici zabjeležilo je ovaj čudesni trenutak. Kao rezultat zagrljaja stanje bebe se stabilizovalo i od tog trenutka počela je da napreduje. Ta fotografija je postala poznata širom svijeta pod nazivom „Zagrljaj spasenja“.

Danas su sestre žive i zdrave, a ovaj slučaj se smatra medicinskim čudom.

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –