Zaharova: Moskva će oštro odgovoriti na odluku EU da profit od zamrznute ruske imovine šalje Kijevu

Ona je dodala da Moskva potez kvalifikovala kao krađu, ne kao političku manipulaciju i da je kazna za lopove zatvor

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da će Moskva oštro odgovoriti na odluku Brisela da profit od zamrznute ruske imovine pošalje Ukrajini, kao i da će oni koji su to inicirali biti tretirani kao „lopovi“.

„Odgovor Moskve na prisvajanje ruske imovine biće oštar, a inicijatori procesa krađe imovine biće tretirani kao lopovi sa svim posledicama“, rekla je Zaharova prenosi TASS.

Ona je dodala da Moskva potez kvalifikovala kao krađu, ne kao političku manipulaciju i da je kazna za lopove zatvor.

Savjet Evropske unije odobrio je juče rezoluciju koja omogućava da se profit od zamrznute ruske imovine, kao posledica restriktivnih mjera EU, iskoristi za pomoć Kijevu.

„Savjet je danas usvojio odluku i uredbu kojom se pojašnjavaju obaveze Centralnih registrara hartija od vrijednosti (CSD) koji drže sredstva i rezerve Centralne banke Rusije (CBR) koje su imobilisane kao posledica restriktivnih mjera EU“, piše u saopštenju objavljenom na sajtu EU

Povezane vijesti

Sjutra na snazi narandžasti meteoalarm

Jutarnja temperatura vazduha od 0 do 9, najviša dnevna od 6 do 16 stepeni Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore izdao je narandžasti meteoalarm

TO Berane na Sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija Berane će tradicionalno predstaviti ponudu našeg grada na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Sajam je otvoren danas pod sloganom “Avantura počinje ovde”