Žalili se građani: Prodavnice Paradiso u PG promovišu popuste, a ne obračunavaju ih

Građani su se žalili da pekare u Beranama, Baru i Ulcinju ne izdaju fiskalne račune, a da se u kući u Andrijevici obavlja otkup pečurki

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 35 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne, prenosi Mina business.

Najveći broj prijava odnosio se na neizdavanje fiskalnih računa. Građani su se žalili da fiskalne račune ne izdaju market Jančić i taksi Maestro u Herceg Novom, pekara Bošnjak i kafana Bosna u Ulcinju, gvožđara Dulović u Kolašinu, poljoprivredna apoteka Green Dale u Mojkovcu, pekare Domestiko u Baru, Marković u Beranama i Oreks u Danilovgradu, butik Jolo Kids u Nikšiću, Boljević auto plin i poslastičarnica Sonja u Podgorici, konoba Krstac na Cetinju i auto servis MS auto u Bijelom Polju.

Račune ne izdaju ni plaže Pržno, Žanjice i Arabela u Baru.

Evidentirane su i prijave da market Radović u Đenovićima radi nedjeljom i ne izdaje fiskalne račune, dok su u Idei u Bečićima radnici radili u недјељу u zatvorenoj prodavnici. Radnicama Tobacco S pressa u Budvi, prema evidentiranoj prijavi, nijesu isplaćene duple dnevnice za rad za dane praznika, dok robna kuća Paradiso u Podgorici promoviše popust na gotovinsko plaćanje, ali ga ne obračunava ukoliko se plaća karticom.

Građani su se žalili da terapeuti hidroterapije i kineziterapije u Institutu „Simo Milošević“ rade bez ugovora, dok u apartmanima Heleta u Budvi i restoranu Most na Žabljaku radnici nijesu prijavljeni.

Evidentirane su i prijave da se u kući u Andrijevici, blizu stare fabrike Soko Štark, obavlja otkup pečurki, a u naselju Ivanovići u Bečićima izdaje objekat koji nema odobrenje za to.

Kada je riječ o kupalištima, plažni bar El presidente u Herceg Novom, prema prijavi, nema spasilaca i slobodnog prostora za kupanje, dok se računi ne izdaju. Na plaži Amante u Baru nije ostavljen prostor bez ležaljki.

Građani su se žalili na nehigijenu vozova Željeznica Crne Gore, nepropisno parkiranje, buku i sumnjive proizvode na mliječnom sektoru pijace Gintaš u Podgorici.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije

Povezane vijesti