ZAPUŠTENI DIO GRADA DANAS SPORTSKI KOMPLEKS

Od otvaranja Sportske hale i renoviranja gradskog Fudbalskog stadiona, Sportski centar Berane predstavlja kompleks koji ispunjava visoke standarde za održavanje utakmica i drugih sportskih, kao i kuturno-umjetničkih manifestacija.

Zapušteni dio Berana u užem gradskom jezgru, koje je služilo samo za okupljanje sumnjivih lica, bez ulične rasvjete, lošeg prilaznog puta (skoro makadam), tzv. „jezivo mjesto gdje se ne smije zalaziti“, gdje je postojao samo Gradski stadion koji je takođe bio u lošem stanju, sada se pretvorio u pravi sportski kompleks.

Naime, Gradski stadion koji je bio u jako lošem stanju, gdje su gostujući sportisti i sportisti iz Berana sa rizikom trenirali i igrali, rekonstruisan je i pretvoren u pravi evropski Fudbalski stadion.

Rekonstruisan stadion, sa reflektorima, uređene tribine, sređen prilaz oko istog, napravljeni i sređeni tereni, nova Sportska hala, sređena zelena površina, asfaltirani putevi do Stadiona, sve to je privuklo veliki broj mladih ljudi, sportista.

Sada se možemo sa ponosom pohvaliti pravim sportskim kompleksom, koji ispunjava visoke standarde za održavanje utakmica i drugih sportskih, kao i kuturno-umjetničkih manifestacija.

U Beranama se povećao broj sportista, veći je broj sportskih klubova koji ostvaruju dobre rezultate na takmičenjima, upravo stvorenim dobrim uslovima.

U okviru stadiona se danas nalaze: glavni fudbalski teren sa atletskom stazom, pomoćni teren sa prirodnom travom, pomoćni teren sa vještačkom travom, tereni za košarku, tenis i odbojku, sportski bife, novinarska loža i pres centar.

Veliki broj uspješno organizovanih sportskih i drugih događaja u prethodnom periodu, pokazuju koliko je ustvari bila neophodna rekonstrukcija ovog dijela grada.

Ovo je samo jedno u nizu mjesta u našem gradu koje danas izgleda dostojno naših građana, a sve to zahvaljujući Opštini Berane.

Očekujemo da će se nastaviti sa sređivanjem grada i da će sve više biti uređenih djelova, kako bi građani svih starosnih dobi mogli da se lijepo osećaju i uživaju.

Piše: Budim Info

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je