Zašto je Tesla bio opsjednut brojevima 3,6 i 9? Sanjao je ove brojke i vjerovao da kriju važnu tajnu

Nikola Tesla je posebnu pažnju pridavao brojevima 3, 6 i 9. Ta njegova opsesija i danas intrigira, a evo šta se zna o naučnoj temi sa uplivima spiritualnosti.

Genijalni Nikola Tesla pokazao je interesovanje za ove brojeve još u djetinjstvu. Te brojeve često je viđao u snovima i vjerovao je da su oni znak iz svemira. Kako je rastao, Tesla je počeo da proučava matematička i duhovna svojstva tih brojeva. Otkrio je da su prisutni u svim aspektima svemira, od najmanjih čestica do najvećih galaksija.

Smatrao je da su su brojevi 3, 6 i 9 osnova univerzuma. Istakao je je da su oni „ključ svemira“ i da ćemo, ako samo shvatimo njihovo pravo značenje, moći da otključamo tajne kosmosa.

Vjera u moć ovih brojeva dovela ga je do razvoja niza teorija o svemiru. Na primer, smatrao je da je broj 3 ključ za razumijevanje strukture materije, broj 6 ključ za razumijevanje toka energije, a broj 9 ključ za razumijevanje prirode svijesti.

Naučna zajednica nikada nije u potpunosti prihvatila Tesline teorije o brojevima 3, 6 i 9. Međutim, njegova fascinacija ovim brojevima nadahnula je mnoge ljude da ih dalje proučavaju. Sada postoji sve veći broj istraživanja koja sugerišu da ti brojevi zaista mogu da imaju dublje značenje nego što smo prije mislili.

Broj 3 često se povezuje sa trojstvom, dok se broj 6 povezuje sa šest dana stvaranja. A broj 9 često se povezuje sa savršenstvom, piše medium.com.

Tesla je izračunao da su planete povezane s ovim brojevima. Važno mjesto zauzimaju brojevi „binarnog sistema“ čiji model funkcioniše na ovaj način: počinje se od jednog i nastavlja sa dupliranjem brojeva. Ćelije i embrioni funkcionišu po istom sistemu

(Žena)

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –