Zašto opozicija (DPS) i Vlada ne žele da shvate poruke Eskobara (SAD) i Evropske unije

Vlada Zdravka Krivokapića shvata neozbiljno ili prosto ignoriše poruke Eskobara i administracije SAD-a?

Da podsjetimo zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar najavio je nove sankcije SAD zbog korupcije, koje će obuhvatiti Zapadni Balkan. 

On je, između ostalog, podvukao: „Uradićemo svoj posao vezano za sankcije, jer korupciju shvatamo veoma ozbiljno. Ipak, nema alternative domaćim tužilaštvima, nezavisnom sudstvu, nezavisnim tužiocima i političkoj volji da se sve to ostvari. Dakle, vidjećete američki politički pritisak na izabrane lidere, koje smatramo dobrim partnerima. Oni moraju da budu i dobri partneri u unapređenju vladavine prava, i vjerujte mi, mi smo prilično svjesni i prilično otvoreni sa njima o tome šta su nedostaci.“

Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala je prioritet svih prioriteta, ali zašto ćutati i otvoreno ne priznati da, zahvaljujući neodgovornosti Demokrata i Demokratskog fronta mi još uvijek nemamo Tužilački savjet.

Samim tim se postavlja pitanje jesu li sujete, lični i uskopartijski interesi, čuvanje korumpiranih ljudi iz prethodne DPS vlasti trenutni Vladini prioriteti? Ili su i oni sami negdje i nešto skrivili, pa im ovakav ignorantski odnos prema stavovima međunarodnih zvaničnika ustvari i dobro dođe za ,,dosljedan nastavak prethodne gubitničke politike,,.

I ptice na crnogorskoj grani znaju da pravna država i bezuslovna borba protiv korupcije i kriminala nemaju alternativu. U suprotom slijede nam sankcije, i nastavak pogubnog puta, ili stranputice kojom nas je DPS godinama vodio. Duboko korumpirano društvo, u kojem je organizovani kriminal stavio svoju ,,zlu šapu,, na institucije sistema drži nas i dalje u opštem bunilu i neizvjesnosti da li će se i kada naša država izvući iz ovog košmara.

Ipak, za očekivati je da se oni koji su uveli u antipravni tunel državu zbog svojih ličnih, porodičnih i klanovskih potreba za bogaćenjem i zarobljavanjem države i društva, nađu na listi za osude i kazne. Jedino tako će država krenuti u oporavak i vratiti se na put evropskih integracija. Dotad se samo građani mogu pitati zašto se tapka u mjestu kada se govori o poglavljima 23 i 24, te ko su ministri koji su uspostavili komunikaciju i saradnju sa tajkunima bivše, DPS vlasti? U tom pravcu samo će naivni povjerovati u praznu priču da je šverc cigareta državni interes i nacionalno dobro, kojim se puni naš budžet. 


I da zaključimo – lični i klanovski interesi, bogaćenje pojedinaca na račun svih nas, neočekivano su obilježili i proteklu Vladinu politiku. Još jedna u nizu ,,godina koje su pojeli skakavci,,.  

Ostaje nam samo da se nadamo.

Piše: Budim info

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz