Završen sastanak kod Milatovića: Otvorene brojne teme, dijalog će se nastaviti

Sastanak predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, sa predstavnicima izbornih lista za parlamentarne izbore koji je počeo u deset sati, u Vili Gorica završen je.

Sastanku su prisustvovali Vladimir Joković – Socijalistička narodna partije i Demos, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative, Vladimir Joković – Socijalistička narodna partije i Demos, Dejan Vukšić iz Narodne koalicije, Genci Nimanbegu iz Albanske alijanse. Na sastanak su došli i Srđan Perić iz Preokreta, Nebojša Medojević – Pokret za promjene, Dragica Perović Ivanović iz koalicije Mi možemo, Abaz Dizdarević iz koalicije Zajedno, Milojko Spajić – Pokret Evropa sad, Aleksa Bečić iz koalicije Hrabro se broji i Nik Đeljošaj iz Albanskog foruma.

Sastanku nijesu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević, nosilac liste Socijaldemokratske partije Crne Gore Nikola Đurašković i Vladimir Leposavić koji je na čelu Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Milatović je poručio da sastankom želi da doprinese političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj države. Kazao je i da neće učestvovati ukampanji za parlamentarne izbore, ispred Pokreta Evropa sad, jer, ističe, na taj način želi da pošalje poruku da je predsjednik svih građana.

Pozivu za razgovor se, međutim, nijesu odazvale sve izborne liste.

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Milan Knežević poručio je, sa konvencije u Pljevljima, da se neće odazvati Milatovićevom pozivu.

Da Milatović, kao predsjednik svih građana, treba da odbaci stranačku knjižicu, poručio je i nosilac liste „SDP – Za našu kuću“, Nikola Đurašković, koji takođe neće doći na konsultacije, jer ih, kako je kazao, vidi kao učešće u kampanji.

Parlametarni izbori održaće se 11. juna

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u