Zbog nerasvjetljavanja ubistva Ljubiše Mrdaka u Nikšiću novi protest

Bivši pripadnici 7. bataljona protestom na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću ponovo su upozorili nadležne u Crnoj Gori da se u što kraćem roku mora rasvijetliti ubustvo njihovog kolege Ljubiše Mrdaka. Ukoliko ubrzo ne dobiju odgovor ko je i po čijem nalogu svirepo ubio Mrdaka, najavili su blokadu glavnih saobraćajnica u Nikšiću. Okupljeni su istakli da se neće pomiriti sa „jeftinim obavještenjima“ tužilaštva i policije.

„Ovdje nije u pitanju kriminalac, nije u pitanju neko ko je bilo čime zaslužio da na taj način završi svoj život. Ubijen je čovjek koji je vršio službenu dužnost, koji je časno i pošteno zarađivao novac za sebe i svoju porodicu.“ naveo je jedan od okupljenih

Jasan je stav onih koji su se danas okupili a to je da traže od nadležnih da se jasno i glasno kaže ko je ubio Ljubišu Mrdaka.

Foto: portal Dan

Kako su prošla 53 dana od ubistva Mrdaka okupljeni smatraju da je tužno živjeti u takvoj realnosti jer i dalje nema odgovora na pitanje ko je kukavički ubio njihovog kolegu.

Mrdak, koji je bio radnik firme obezbjeđenja Sekjuriti gard Montenegro, ubijen je 20. oktobra u oružanoj pljački kod Nove pošte u Nikšiću. Navodno se opirao razbojnicima pokušavajući da spriječi pljačku oko 400.000 eura namijenjenih isplati penzija u Nikšiću.

Zbog sumnje da su učestvovali u tom krivičnom djelu na području Bosne i Hercegovine tamošnja policija uhapsila je Stojana Albijanica iz Bileće i Petra Zolaka iz Laktaša, kojima je određen pritvor. Crnogorska policija uhapsila je Nikšićanina Mitra Kneževića, a početkom novembra i Stefana Regojevića iz Trebinja, a privremeno nastanjenog u Budvi, kojima je takođe određen pritvor. Iz Uprave policije Crne Gore na konferenciji za novinare, organizovanoj početkom novembra, saopštili su da zbog oružane pljačke i ubistva u Nikšiću potražuju još tri lica.

Vozilo “ nisan kaškaji“, koje su koristili razbojnici, pronađeno je zapljeno u mjestu Poklonci sat nakon pljačke. Policija je utvrdila da je automobil 8. septembra otuđen na području Dervente.

Mnogobrojni učesnici trotesta u koloni su prošetali od Trga Šaka Petrovića do Nove Pošte gdje su paljenjem svijeća i minutom ćutanja odali poštu ubijenom Mrdaku.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz

Danas je Sveti Simeon Mirotočivi

Narodni običaji kažu da bi na ovaj dan trebalo moliti se svetitelju za neustrašivost, zdravlje i snagu djece Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas