Zbog nerasvjetljavanja ubistva Ljubiše Mrdaka u Nikšiću novi protest

Bivši pripadnici 7. bataljona protestom na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću ponovo su upozorili nadležne u Crnoj Gori da se u što kraćem roku mora rasvijetliti ubustvo njihovog kolege Ljubiše Mrdaka. Ukoliko ubrzo ne dobiju odgovor ko je i po čijem nalogu svirepo ubio Mrdaka, najavili su blokadu glavnih saobraćajnica u Nikšiću. Okupljeni su istakli da se neće pomiriti sa „jeftinim obavještenjima“ tužilaštva i policije.

„Ovdje nije u pitanju kriminalac, nije u pitanju neko ko je bilo čime zaslužio da na taj način završi svoj život. Ubijen je čovjek koji je vršio službenu dužnost, koji je časno i pošteno zarađivao novac za sebe i svoju porodicu.“ naveo je jedan od okupljenih

Jasan je stav onih koji su se danas okupili a to je da traže od nadležnih da se jasno i glasno kaže ko je ubio Ljubišu Mrdaka.

Foto: portal Dan

Kako su prošla 53 dana od ubistva Mrdaka okupljeni smatraju da je tužno živjeti u takvoj realnosti jer i dalje nema odgovora na pitanje ko je kukavički ubio njihovog kolegu.

Mrdak, koji je bio radnik firme obezbjeđenja Sekjuriti gard Montenegro, ubijen je 20. oktobra u oružanoj pljački kod Nove pošte u Nikšiću. Navodno se opirao razbojnicima pokušavajući da spriječi pljačku oko 400.000 eura namijenjenih isplati penzija u Nikšiću.

Zbog sumnje da su učestvovali u tom krivičnom djelu na području Bosne i Hercegovine tamošnja policija uhapsila je Stojana Albijanica iz Bileće i Petra Zolaka iz Laktaša, kojima je određen pritvor. Crnogorska policija uhapsila je Nikšićanina Mitra Kneževića, a početkom novembra i Stefana Regojevića iz Trebinja, a privremeno nastanjenog u Budvi, kojima je takođe određen pritvor. Iz Uprave policije Crne Gore na konferenciji za novinare, organizovanoj početkom novembra, saopštili su da zbog oružane pljačke i ubistva u Nikšiću potražuju još tri lica.

Vozilo “ nisan kaškaji“, koje su koristili razbojnici, pronađeno je zapljeno u mjestu Poklonci sat nakon pljačke. Policija je utvrdila da je automobil 8. septembra otuđen na području Dervente.

Mnogobrojni učesnici trotesta u koloni su prošetali od Trga Šaka Petrovića do Nove Pošte gdje su paljenjem svijeća i minutom ćutanja odali poštu ubijenom Mrdaku.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti