Zbog prijetnji Raoniću uhapšene tri osobe

Policija je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su odgovorne za verbalni napad i prijetnje upućene generalnom direktoru RTCG Borisu Raoniću, dok ze za četvrtom traga. Njima se na teret stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje. Uhapšeni će biti saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Policija je, kako je ranije saopšteno, postupila po prijavi u odnosu na događaj koji se preksinoć dogodio uoči odigravanja fudbalske utakmice na Gradskom stadionu pod Goricom.
 
„U prijavi se navodi da je generalnom direktoru Radio Televizije Crne Gore Borisu Raoniću od strane više drugih lica spriječen ulazak na tribinu, te da mu je od strane ove grupe upućeno više riječi uvrjedljivog sadržaja“, navodi se u saopštenju policije.

Za ovo krivično djelo je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

„Ko grubim vrijeđanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrozi spokojstvo građana ili remeti javni red i mir, ukoliko je to izvršeno u grupi ili je nekom licu nanesena laka tjelesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina“, navodi se u Krivičnom zakoniku. 

Povezane vijesti