Zečević: Imunizacija je bitan dio borbe protiv COVID-a 19, pozivamo građane da se vakcinišu

Direktorica Doma zdravlja „Dr Nika Labović“ Berane, Julijana Zečević za Budim.info o procesu imunizacije u našem gradu, i borbi protiv Covid 19

Na naše pitanje, kako protiče proces imunizacije odgovorila je da se proces imunizacije odvija kontinuirano na vakcinalnom punktu u matičnoj ustanovi u Domu zdravlja u Beranama, i u zdravstvenoj stanici u opštini Petnjica.

Ističe da se na dnevnom nivou vakciniše do 110 građana.
– „Imunizacija je bitan dio borbe protiv COVIDa-19, te pozivamo građane da se u što većem broju odazovu.“

Korona virus traje više od godinu dana, masovna vakcinacija je počela 4. maja, koliko su zdravstveni radnici iscrpljeni i na koji način se borite sa time?

Odgovorila nam je da su zdravstveni radnici od početka pandemije entuzijasti i svejsni svoje uloge i značaja u kontinuiranoj su borbi sa virusom.
Umor postoji, ali računamo na podršku građana u smislu pridržavanja propisanih mjera i odazivu na vakcinaciji.

„Za pacijente koji imaju druge vrste zdravstvenih problema organizovan je rad i kod IDO (Izabrani doktor za odrasle) i IDD (Izabrani doktor za djecu) kao i ranije, prije pandemije. Znači tretman ne-COVID pacijenata nije umanjen“ zaključila je Zečević.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne