Zlatne poluge iz švajcarskog voza biće predate Crvenom krstu

Ni posle duže istrage, vlasti nisu uspjele da pronađu vlasnika niti da povežu poluge sa bilo kojim zločinom

Misteriozno blago od 120 zlatnih poluga pronađeno u švajcarskom vozu, za čijim vlasnikom je policija uzalud tragala skoro četiri godine, biće predato Međunarodnom komitetu Crvenog krsta (MKCK). Kako prenose agencije, u oktobru 2019. kondukter je u vozu između Sankt Galena i Lucerna pronašao plastičnu kesu.

Unutra je bio paket sa natpisom „pošiljka vrijednih predmeta MKCK“ – 3,7 kilograma zlata u vidu 120 manjih zlatnih poluga, navodi se u saopštenju kancelarije državnog tužioca Lucerna.

Zlato čistoće 999,9 odsto prodavalo se u četvrtak za oko 56.000 eura po kilogramu. „Blago“ koje još nije predato MKCK vrijedi oko 210.000 evra.

Ni posle duže istrage, vlasti nisu uspjele da pronađu vlasnika niti da povežu poluge sa bilo kojim zločinom.

– Pošto se zlato nalazilo u paketu adresiranom na MKCK, možemo pretpostaviti da je nepoznati vlasnik želio da preda zlato toj organizaciji. Stoga će pronađeni paket biti predat MKCK, navodi se u saopštenju.

MKCK je saopštio da će prihvatiti vrijedan poklon

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u