Žustre polemike i svađa na Predsjedništvu PES-a: Spajić napustio sjednicu prije kraja

Prema Statutu partije, izbornu listu može predložiti predsjednik stranke, nakon konsultacija s opštinskim odborima i potpredsjednicima, ali to može učiniti i Predsjedništvo

Žustra polemika i na momente i otvorena svađa obilježili su sinoćnu sjednicu Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES), koje je do kasno u noć raspravljalo o listi kandidata za poslanike na narednim izborima.

Predsjedništvo nije usaglasilo stav oko liste, ali nije izvjesno da li će se sjednica nastaviti danas, prenose Vijesti.

Za 18 časova je zakazan Glavni odbor te partije koji bi trebalo da verifikuje listu.

Prema Statutu partije, listu može predložiti predsjednik stranke, nakon konsultacija s opštinskim odborima i potpredsjednicima, ali i Predsjedništvo.

Sinoć se raspravljalo o listi koju je sastavio lider te partije Milojko Spajić bez širih konsultacija, prenose Vijesti

Dok jedni izvori tvrde da je najveći kritičar tog predloga bio zamjenik predsjednika partije i novoizabrani predsjednik države Jakov Milatović, te da je tražio da on odredi pola liste, drugi kažu da je Milatović kritikovao način na koji je lista sastavljana, ali da je bio otvoren za raspravu o sastavu liste i da se sve moglo „brzo riješiti“.

Spajić je navodno bio spreman za manje korekcije liste.

Spajić je napustio sjednicu prije njenog završetka nakon jedne od žustrijih polemika

(Vijesti, foto:Luka Zeković)

Povezane vijesti

Grbović: Pljevlja će imati novu bolnicu

„Urađen je projektni zadatak za novu Opštu bolnicu Pljevlja, do 16. juna završava se izbor idejnog arhitektonskog rešenja, glavni projekat će biti završen do novembra