Berane: Izložba radova i rukotvorina osoba sa invaliditetom

Tako su nastali kreativni dječiji radovi i jedinstveni ručni radovi polaznica radionica

U Galeriji “Nikola i Uglješa Popović” u Beranama juče je priređena izložba radova djece, mladih i žena sa invaliditetom iz našeg grada. Izložbu je organizovalo Nevladino udruženje “INVICTUS”, u okviru projekta “Otključajmo samostalnost”, a uz podršku Juventasa i kroz program pod nazivom “U pravo vrijeme” koji financiraju Evropska Unija i Ministarstvo javne uprave.

Na izložbi Izloženi radovi su rezultat šestomjesečnih radionica sa OSI do 27 godina, njihovim roditeljima, kao i ženama sa invaliditetom.

“Kroz grupne i individualne tretmane prepoznali smo njihove potencijale i podržali njihovu kreativnost. Izložili su svoje radove a već sjutra mogu da ih plasiraju na tržište, kao stvaraoci ručnih radova. Tako su nastali kreativni dječiji radovi i jedinstveni ručni radovi polaznica radionica”, rečeno je na otvaranju izložbe.

Podržani su i talentovani učesnici u besjedništvu, slikanju, pletenju, heklanju, pravljenju nakita a sve u skladu sa njihovom motivacijom, afirmacijom i interesima.

Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji je izložen i značajan broj radova polaznika Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju iz Berana

Povezane vijesti