back to top

Najčitanije

Povezani članci

Berane: Porast broja upisane djece RE populacije u vrtić

“Nesebičnim zalaganjem svih zaposlenih u vrtiću, nevladine organizacije UZPRE uz podršku škole ,,Radomir Mitrović,, u smislu prevoza djece, postignut je veliki uspjeh čime se ostvaruje potpuna inkluzija djece predškolaca iz RE populacije”

V.D. direktorice JPU “Radmila Nedić” Slađana Arsović, pedagoškinja Sandra Ostojić i Jadranka Labudović zajedno sa izvršnim direktorom “Udruženja za podršku Roma i Egipćana” Sultanom Bećom održali su dvije radionice u naselju Talum i obišli porodice kako bi im ukazali na značaj i benefite predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu RE populacije i podijelili im flajere.

Nakon izlaganja V.D. direktorice vrtića Slađane Arsović i njenih saradnika o značaju predškolskog vaspitanja i obrazovanja, roditelji su izrazili zainteresovanost za upis djece u vrtić u narednoj školskoj godini, što je, kako su saopštili iz vrtića, i do sada bio slučaj.

Izvršni direktor Udruženja za podršku Roma i Egipćana Sultan Beća je istakao značajnim to što je beranski vrtić prepoznat u Crnoj Gori po integraciji djece RE populacije i izrazio zadovoljstvo što će i ove godine veliki broj njih pohađati vrtić.

Školske 2022/23. godine bilo je upisano 38 djece RE populacije u matičnom vrtiću, dok je prošle godine upisano njih 58.

“Nesebičnim zalaganjem svih zaposlenih u vrtiću, nevladine organizacije UZPRE uz podršku škole ,,Radomir Mitrović,, u smislu prevoza djece, postignut je veliki uspjeh čime se ostvaruje potpuna inkluzija djece predškolaca iz RE populacije”, kazali su iz JPU “Radmila Nedić”.

Obilazak porodica, radionice i podjela flajera dio su projekta Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore “Kvalitetno obrazovanje za svu djecu u Crnoj Gori”, koji se realizuje u saradnji sa kancelarijom UNICEFA-a i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori.