back to top

Najčitanije

Povezani članci

EKSKLUZIVNO: Evo šta piše u pismu Do Kvona o Milojku Spajiću!

Uhapšeni južnokorejski državljanin Hjeong Do Kvon naveo je u pismu proslijeđenom premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću da je dugi niz niz godina prijatelj sa Milojkom Spajićem i da su u tom periodu kao poslovni partneri investirali novac u oblast kriptovaluta.

Kralj kriptovaluta je u pismu naveo da se Spajić krajem prošle godine, posle pet godina, povukao iz njihovog biznisa kako bi se aktivno bavio politikom u Crnoj Gori.

Koliko su Kvon i Spajić gajili bliske poslovne i prijateljske odnose, potvrđuje i rečenica, u kojoj Kvon navodno tvrdi da je krajem prošle godine, na Spajićev poziv,  boravio u njegovom porodičnom  domu u Beogradu, a tom prilikom su tu boravili i partnerka lidera Evrope sad i dijete.

Interesantno je da je do susreta došlo, ako su tačne Kvonove tvrdnje, a što treba da utvrdi Tužilaštvu, u momentu kada je kralj kriptovalute bio na crvenoj Interpolovoj potjernici i kada se Spajić pripremao da istakne kandidaturu za predsjedničke izbore.

Južnokorejanac tvrdi da su tom prilikom primarno razgovarali o Spajićevoj predsjedničkoj kandidaturi, te da mu je lider PES-a saopštio da je glavni cilj njegove kandidovanja usvajanje kripto-frendli politika.

Prema istim navodima, čiju validnosti će utvrditi sud u narednom periodu, Spajić je Kvonu rekao da prikuplja par miliona američkih dolara za predstojeći predsjedničku kampanju, od čega dio finansira Spajić iz svog džepa, a dio njegovi prijatelji iz kripto industrije.

Takođe, Kvon u pismu tvrdi da je Spajić tražio od njega da ga finansira, odnosno da mu da sredstva za kampanju.

Kralj kriptovaluta je napisao da ima dokaze o svim komunikacijama i uplatama prema Spajiću i da stoji na raspolaganju nadležnim organima ukoliko oni procijene da je to neohodno.

(Kvon je pismo ručno napisao na engleskom jeziku i potpisao se ispod istog. Vjerodostojnost ovog dokumenta i navodnih Do Kvonovih tvrdnji jedino mogu utvrditi nadležni organi, kako bi ova afera dobila epilog, odnosno kako bi dokazali da li je riječ o namještaljci, kako tvrdi Evropa sad, ili o istini, kako tvrdi poslovni partner Milojka Spajića)

(Borba)