EKSKLUZIVNO: Evo šta piše u pismu Do Kvona o Milojku Spajiću!

Uhapšeni južnokorejski državljanin Hjeong Do Kvon naveo je u pismu proslijeđenom premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću da je dugi niz niz godina prijatelj sa Milojkom Spajićem i da su u tom periodu kao poslovni partneri investirali novac u oblast kriptovaluta.

Kralj kriptovaluta je u pismu naveo da se Spajić krajem prošle godine, posle pet godina, povukao iz njihovog biznisa kako bi se aktivno bavio politikom u Crnoj Gori.

Koliko su Kvon i Spajić gajili bliske poslovne i prijateljske odnose, potvrđuje i rečenica, u kojoj Kvon navodno tvrdi da je krajem prošle godine, na Spajićev poziv,  boravio u njegovom porodičnom  domu u Beogradu, a tom prilikom su tu boravili i partnerka lidera Evrope sad i dijete.

Interesantno je da je do susreta došlo, ako su tačne Kvonove tvrdnje, a što treba da utvrdi Tužilaštvu, u momentu kada je kralj kriptovalute bio na crvenoj Interpolovoj potjernici i kada se Spajić pripremao da istakne kandidaturu za predsjedničke izbore.

Južnokorejanac tvrdi da su tom prilikom primarno razgovarali o Spajićevoj predsjedničkoj kandidaturi, te da mu je lider PES-a saopštio da je glavni cilj njegove kandidovanja usvajanje kripto-frendli politika.

Prema istim navodima, čiju validnosti će utvrditi sud u narednom periodu, Spajić je Kvonu rekao da prikuplja par miliona američkih dolara za predstojeći predsjedničku kampanju, od čega dio finansira Spajić iz svog džepa, a dio njegovi prijatelji iz kripto industrije.

Takođe, Kvon u pismu tvrdi da je Spajić tražio od njega da ga finansira, odnosno da mu da sredstva za kampanju.

Kralj kriptovaluta je napisao da ima dokaze o svim komunikacijama i uplatama prema Spajiću i da stoji na raspolaganju nadležnim organima ukoliko oni procijene da je to neohodno.

(Kvon je pismo ručno napisao na engleskom jeziku i potpisao se ispod istog. Vjerodostojnost ovog dokumenta i navodnih Do Kvonovih tvrdnji jedino mogu utvrditi nadležni organi, kako bi ova afera dobila epilog, odnosno kako bi dokazali da li je riječ o namještaljci, kako tvrdi Evropa sad, ili o istini, kako tvrdi poslovni partner Milojka Spajića)

(Borba)

Povezane vijesti

Danas sjednica Vlade

Vlada Crne Gore danas će održati 67. sjednicu po redu. Početak sjednice zakazan je za 11 časova Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu