back to top

Najčitanije

Povezani članci

Ekskluzivno – Ovo je ugovor za kupovinu vile u Kotoru: Otkud Spajićevoj vanbračnoj supruzi milion eura za kupovinu nekretnina?

Vanbračna supruga Milojka Spajića, Vesna Marinković je u martu prošle godine za 470.000 eura kupila vilu od ruskog državljanina Vlačeslava Golubsova

Velika prašina se podigla oko sticanja imovine lidera pokreta Evropa sad Milojka Spajića. Dok predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević iznosi dokumentaciju za koju tvrdi da dokazuje kako Spajić ima nekretninu u Beogradu, prvi čovjek Evrope sad to demantuje. Demantuje i da je njegova vila u Kotoru, ali potvrdio da je vlasnica njegova vanbračna supruga Vesna Marinković, inače francuska državljanka. Sada se pojavio i ugovor sa svim detaljima, kako je Marinković kupila vilu u naselju Muo u Kotoru.

Marinković je u martu prošle godine za 470.000 eura kupila vilu od ruskog državljanina Vlačeslava Golubsova. Advokat u postupku, kako je navedeno u dokumentu je bio Miloš Komnenić, a ugovor je zaključen kod notarke Branke Kašćelan, prenosi Adria.

Članom četiri kupoprodajnog ugovora Spajićeva nekadašnja vanbračna supruga obavezuje se da će do isplate ukupne cijene od skoro pola miliona eura, legalizovati objekte 1 i 2 na katastarskoj parceli 163.

Foto: portal Adria

Koji objekti su u pitanju jasno se vidi iz posjedovnog lista, koji se takođe po prvi put objavljuje “Adria”

Posjedovni list pokazuje da je Vesna Marinković vlasnik vile u naselju Muo. Dakle, u u martu 2022. godine, ona kupuje vilu za 470.000 eura, što ukazuje na konflikt interesa, ali i moguće korupcije ili utaje poreza, što će nadležni organi ispitati, s obzirom da je većina dokumentacije već predata u Specijalno tužilaštvo od strane Medojevića.

Foto: portal Adria

Vila se prodavala za 520.000 eura, iako je procijenjena vrijednost veća. Kupljena je za 470.000 eura.

Foto: nekretnine/Adria

Spajić se sakrio iza nevjenčane supruge, da li je sakrio stan u Beogradu na vodi, da li je sakrio prebivalište u Topalovićevoj 47 u Beogradu, te da li je po crnogorskom zakonu trebao i prihode nevjenčane supruge da prijavi, utvrdiće nadležni organi.

Zanimljivo je i to da je bivši ministar rekao da je prihod od prodaje stana nevjenčanoj supruzi uredno prijavio.

Da li to znači da je prijavljenih 238.000 eura prihod od stana, pošto bivši ministar nije tako pričao kada je došao u Crnu Goru.

Prijava prihoda na početku mandata

Prijava prihoda na kraju mandata

Inače, nevjenčana supruga Spajića je visoko pozicionirana funkcionerka u agenciji Frontex, koja praktično kontrolise granice svih zemalja koje su u EU zoni. Frontex i Marinković „krstare“ i Crnom Gorom i „kontrolišu“ njene granice. Imaju velika ovlasćenja i diplomatski status.

Marinković je francuska državljanka. Kolike god da su plate Frontexa, teško je za povjerovati da je potrošila skoro million eura na nekretnine od čega jednu u Crnoj Gori, sa kojom je ne vezuje ništa, osim oca njenog djeteta