back to top

Najčitanije

Povezani članci

Jovanović: Imamo informacije da postoji raspoloženje za formiranje vlasti u Budvi

Jovanović poručio da NSD nisu, niti će zvati na razgovore. “Vjetar u leđa su nam dali tradicionalni koalicioni partneri, sa kojima želimo nastaviti saradnju”, kazao je, pojasnivši da su ti partneri već poznati, “u smislu Demokratske Crne Gore, URE i ostalih političkih subjekata” sa kojima su činili vlast od 2017.

Nikola Jovanović, predsjednik Skupštine opštine Budva i nosilac liste “Budva naš grad” na nedavno održanim izborima u toj opštini, kazao je da imaju informacije da postoji raspoloženje za formiranje lokalne vlasti.

Jovanović je zakazao konstitutivnu sjednicu za 7. jul, gdje treba da se verifikuju mandati novim odbornicima i eventualno izabere novi predsjednik Opštine.

On je u “Bojama jutra” na TV Vijesti kazao kako očekuje da će na sjednici biti izabran i čelnik lokalne samouprave.

“Za sada mogu da kažem da su upućeni određeni pozivi izbornim listama, već imamo informacije da postoji raspoloženje za formiranje vlasti u Budvi. Ali, ostaje da se u narednim danima, do nedjelje, obave dodatni razgovori i na samoj sjednici ćemo vidjeti da li je utvrđena većina koja bi trebalo da konstituiše novi saziv SO Budva”, naveo je Jovanović.

Pojasnio je da je sa nekim listama već obavljen razgovor, a da će sa drugima razgovarati narednih dana. “Do nedjelje ćemo imati informaciju postoji li većina od 17 da se održi konstituisanje u punom kapacitetu”, dodao je.

Kaže da je realno da se vlast u Budvi formira oko liste “Budva naš grad”, koja je osvojila najveći broj mandata.

“Pravo za to mi daju i razgovori koje smo obavili u prethodnom periodu. Vjetar u leđa su nam dali tradicionalni koalicioni partneri, sa kojima želimo nastaviti saradnju. Zna se ko su oni od 2017, tako da tu nema noviteta. Biće značajno sačekati stav Pokreta Evropa sad, jer su novi politički konstituent u lokalnom parlamentu… Posebno je važno da su vodeća politička struktura u Vladi i državnoj politici. Mislim da je i određena odgovornost na njima da učestvuju u ovoj vlasti”, naveo je Jovanović.

Pojasnio je da su “tradicionalni partneri” već poznati, “u smislu Demokratske Crne Gore, URE i ostalih političkih subjekata” sa kojima su činili vlast od 2017.

Kaže da je PES-u upućen zvaničan poziv i očekuje da će uslijediti razgovor na tu temu “vrlo brzo”.

“NSD izvor problema, ne mogu biti dio rješenja”

Jovanović je rekao da su određenim političkim subjektima sa liste “Za budućnost Budve”, koju je predvodio Mladen Mikijelj, uputili zahtjev za razgovore i ponude za formiranje vlasti.

Kaže da je kod jednog od njih, Pokreta za promjene, jasno da ne postoji raspoloženje za tako nešto, a da iz Socijalističke narodne partije nije zvanično odgovoreno da li žele voditi razgovore.

Poručio je da Novoj srpskoj demokratiji nije, niti će biti upućen poziv.

“Njih u Budvi predvode i predstavljaju ljudi koji su doveli do propasti prethodne vlasti. Njih vidim kao isključive krivce zašto smo u Budvi imali vanredne izbore. Oni koji su izvor problema ne mogu biti dio rješenja, nema potrebe da se pozivaju na razgovor”, rekao je Jovanović.

Kaže da neće razgovarati sa Demokratskom partijom socijalista. “Mislim da im nijedan politički subjekt nije uputio poziv i mislim da to nije realno”, dodao je.

Jovanović je poručio da su spremni da se vlast formira što prije i ocijenio da imaju najveći koalicioni kapacitet.

“Ne moramo da dobijemo onaj čuveni stav iz Podgorice i ne moramo da robujemo nekim odnosima na državnom nivou, zastupamo građane Budve”, kazao je.

(Vijesti)