back to top

Najčitanije

Povezani članci

Mandić: NSD-u će pripasti ministarstva prosvjete, prostornog planiranja i turizma

“Mi smo na to pristali i vjerujem da će premijer Spajić, uzimajući u obzir sve što smo radili, vrata od vlade otvoriti čim prije”

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je da će NSD-u Vladi pripasti Ministarstvo prosvjete, resori prostornog planiranja i turizma, dok će, kako je dodao, DNP-u pripasti mjesto potpredsjednika i ministra saobraćaja.

“Potpisali smo koalicioni ugovor koji predviđa rekonstukciju vlade. Napravili smo dogovor koji nije bio logičan kada se potpisao jer drugi po snazi politički subjekt nije dobio priliku da bude u vlasti. Mi smo kao parlamentarna većina uradili mnogo toga, uradili smo mnoge stvari zbog koji nas u Briselu i u EU hvale. Dobili smo pozitivan IBAR i mislimo da je sad trenutak da koalicija ‘Za budućnost Crne Gore’ uđe u vlast”, rekao je Mandić u emisiji “Press plus” na Adria televiziji. 

Kako je istakao, u Vladi nisu dobili procenat koji imaju u parlamentarnoj većini, nego mnogo niži.

“Mi smo na to pristali i vjerujem da će premijer Spajić, uzimajući u obzir sve što smo radili, vrata od vlade otvoriti čim prije. Ja to očekujem da može da se desi u narednoj nedjelji, ali svakako do kraja juna i da vlada bude ojačana ministrima koji dolaze iz NSD i DNP-a. Oni samo mogu da poprave njen rad i postiže se da ova vlada ima pun mandat”, kazao je on